Hoe je in een handomdraai de voorjaarsschoonmaak doet!

voorjaarsschoonmaak, makkelijke moestuin app

Je hebt niet altijd zin om te gaan poetsen of je hebt geen tijd. Met deze tips doe je in een handomdraai de voorjaarsschoonmaak. Maak het jezelf makkelijk en wacht niet tot je lijstje alsmaar groter wordt. Ben jij al klaar voor de voorjaarsschoonmaak?

Nu poets ik voor mijn werk al redelijk wat uurtjes in de week, maar het poetsen in je huis is net even wat meer werk (niet altijd!). Mijn grote les is vooral dat als je iets uitstelt, het probleem of dit geval de schoonmaak alleen maar groter en zwaarder wordt. Daarom gaan we het niet uitstellen, maar gewoon gelijk aanpakken! Met deze tips heb je snel weer een fris huis met een echte voorjaarsschoonmaak!

De voorjaarsschoonmaak!

Tip 1: Wacht niet maar begin gewoon!
Misschien wel het moeilijkst en makkelijkst tegelijk! Van uitstel komt afstel, dus begin gewoon, ergens ook al weet je niet precies waar. Begin bij de kleinste ruimte in huis, zo zie je snel resultaat en dit maakt je gemotiveerd voor de rest!

Tip 2: Poetsen tijdens die warme douche
Iets wat ik zelf dus echt heel nuttig vind is poetsen tijdens die warme douche. Als je die douche cabine of misschien wel de tegels wilt aanpakken, begin er dan al vast mee tijdens je warme douche. Leg een trekker klaar en eventueel glasspray of ander schoonmaakmiddel. Wat ook ideaal is, is om de voegen in de douche cabine aan te pakken tijdens je douche moment. Tijdens het intrekken van mijn conditioner neem ik alvast wat voegen mee, 2 vliegen in 1 klap.

Tip 3: Wachten is tijd
Wacht jij tot de macaroni gaar is, of tot het water kookt voor dat lekkere kopje thee? Neem dan gelijk even een kastje van je keuken mee. Die paar minuten leveren al gauw winst op wat het schoonmaken betreft. Dit geldt overigens ook voor de reclameblokken op tv. Die worden toch als maar langer dus waarom dan niet even iets aanpakken!

Tip 4: Muziek! 
Oke ik weet niet wat jullie hebben, maar ik ga dus echt als een speer met een muziekje op. Doe bijvoorbeeld je smartphone of tablet in een IPad hoesje zodat je hem dicht bij je kunt dragen en zet het volume extra hard. Wedden dat je dat schoonmaak moment zo weer achter de rug hebt? Ik vind het persoonlijk echt motiverend werken met muziek op en heb het liefst dan ook de muziek zo dicht bij mij dat ik ook lekker mee kan zingen!

Ook jij kunt het!

Moet de koelkast eens aangepakt worden, maar zie je daar enorm tegenop? Je kunt je veel werk uit handen nemen door placemats te gebruiken. Hierdoor komt het vuil op de placemats die je makkelijk uit schoonmaken. Of ziet jou magnetron er niet uit? Zet in dat geval een schaaltje met water en azijn zo’n 5 minuutjes in een draaiende magnetron. Even een doekje erdoorheen en klaar en vooral schoon is je magnetron!

Zie je door al het werk niet waar je moet beginnen, doe het dan stapje voor stapje. Als je de iedere keer iets aanpakt dan is het uiteindelijk ook gedaan. Ben je ook van plan om dingen weg te doen dan kan ik je heel erg de methode ‘Minimalistic challenge’ aanraden. Je gaat dan minimaal 365 spullen weg doen, maar dit kun je natuurlijk ook verhogen. Alles wat je 1 jaar niet hebt gebruikt gaat weg, iets wat je een half jaar niet hebt gebruikt, daarvan vraag je je af of je het nog gaat gebruiken. Simpel maar zeer effectief. Zo deed ik meer dan 700 items weg en ga ik daar dit jaar ook mee door.

Heb jij al lente kriebels?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Hoe je in een handomdraai de voorjaarsschoonmaak doet!

  1. Dit zijn zeer goede tips
    Heb jij ook tips hoe men gele vaatdoeken bacterievrij krijgt?
    Alvast bedankt.

    Een fijn begin van deze nieuwe week ‍♀️

Comments are closed.