recovery serum
gastblog

Hoe je er perfect uit kunt blijven zien

Als je jong bent, dan lijkt het net of alles vanzelf gaat met je huis en haren. Je kunt zelfs een keer na het stappen zo je bed in vallen omdat je geen zin hebt om je gezicht eens goed onder handen te nemen. Maar als je ouder wordt en je wilt er altijd mooi uit zien, dan is dat wel een ander verhaal. Hier een aantal tips voor jou hoe je er perfect uit kunt blijven zien.

Gastblog Gerda: Ik heb 20 jaar geleden het diploma van Schoonheidsspecialiste gehaald en er verder niets mee gedaan, geen praktijk gehad want ik kwam erachter dat ik niet zakelijk ben, ik wil iedereen wel helpen en dan is mijn baan in de verpleging iets wat beter bij mij past.

Hoe je er perfect uit kunt blijven zien

De kennis is zelfs nu nog, nog steeds niet weg en daar werk ik ook mee met mezelf. Ik heb vaste rituelen met de verzorging van mijn huid. Als eerste ga ik elke morgen onder de douche en daarna bind ik een haarband om mijn haar uit mijn gezicht te krijgen. Ik doe reinigingsmelk op mijn gezicht en was dat er met een warme doek weer van af. Dan gebruik ik tonic om alle zeepresten te verwijderen en dan wacht ik een poosje omdat mijn gezicht droog moet zijn. Ondertussen leg ik de volgende dingen klaar:

  1. Ooggel
  2. Serum
  3. Dagcreme

De oog crème wrijf ik zachtjes rondom mijn ogen en wacht weer een momentje om het te laten intrekken. Daarna de serum op mijn hele gezicht en tenslotte de dagcrème. Daarna leg ik, tijdens het wachten de volgende spullen klaar:

  1. Foundation
  2. Make- up

Foundation mag niet veel donkerder zijn als je huidskleur want het is geen kleurmaker maar een soort egaal trekken van oneffenheden op je huid. De kleur moet van rouge komen. Let er bij foundation ook altijd op dat je je hals meeneemt, het staat zo raar als het bij de kaaklijn op houdt.

Ik breng mijn make- up aan en dan is het klaar. Dan is het tijd voor de haarverzorging en het ochtendritueel is klaar. Voor de avond is het de omgekeerde wijze en is reinigen heel belangrijk en een goede nachtcrème met daaronder weer de serum en de oog crème. Scrubben doe ik om de dag en eens in de 8 weken naar de schoonheidsspecialiste voor een goede reiniging en verzorgingsbeurt. Heerlijk, ik verheug me telkens weer.

Deze blog is geschreven door Gerda. Ik wil je heel erg bedanken voor het schrijven van deze gastblog.