Hoe je een gratis cursus volgt met certificaat!

Ikea micke bureau

Je wordt creatief zeggen mensen, ja dat is zeker waar! Nu we allemaal meer thuis zitten willen we wel nuttige dingen kunnen doen. Dat kan onder andere door het volgen van een gratis cursus of training. Hoe je een gratis cursus volgt met certificaat laat ik je dan ook graag zien, want ik ben al een aantal certificaten rijker!

Er zijn online verschillende mogelijkheden om cursussen en trainingen te volgen waarbij je aan het einde van het traject een certificaat ontvangt. Ideaal in deze tijd want nu we allemaal wat meer thuis zijn kunnen we onze tijd nuttig gebruiken door ons te verdiepen in bepaalde onderwerpen waar we meer van af zouden willen weten.

Het volgen van een online cursus of training

Mijn interesse gebied is zeer groot! Zo vind ik medische dingen bijvoorbeeld heel interessant, maar ook hoe je op een natuurlijke manier bepaalde kwaaltjes kunt oplossen. Maar naast al deze soort onderwerpen heb ik nog veel meer interesses, wat dacht je van het hebben van een stamboom, de moestuin, schrijven, knutselen, mindfullnes, minimalistische dingen en ga zo nog maar even door. Allemaal onderwerpen waar ik graag nog meer van zou willen weten. Online bestaan er verschillende mogelijkheden om een cursus of training te volgen.

Een uitdaging werd het bij de stap, ik wil een certificaat voor het behalen van de cursus. Maar na wat zoekwerk en verschillende mogelijkheden te hebben uitgeprobeerd is dat gelukt. Ik heb een aantal mogelijkheden gevonden die voor iedereen toegankelijk zijn en waarbij je na het afronden van de cursus (veelal op een zeer laagdrempelige manier) een certificaat ontvangt.
Ikea micke bureau

Aanbieders waarbij je ook een certificaat ontvangt zijn:
Max vandaag (NTR thuisacademie)
– Digitale werkplaats Google
– Soofos
– Nationale AI cursus
– Free learning

Aanbieders zonder certificaat die wel de moeite waard zijn:
– Learnit

Wat moet je dan met zo’n cursus of training?


Allereerst is het deels een stuk tijdverdrijf, ik heb behoorlijk wat tijd over in de week en die wil ik graag nuttig besteden. Ik kan natuurlijk eindeloos gaan bloggen, maar dan zou ik veel te veel vooruit werken waardoor iets spontaan schrijven lastiger wordt. Ik zou in mijn moestuin kunnen werken, maar na een paar uur is het werk daar ook wel gedaan. Ik zou mijn kamer kunnen omgooien maar ook dat houdt een keer op. Daarom wilde ik graag op zoek naar mogelijkheden om gratis een cursus te gaan volgen. Zeker nu in deze onzekere tijd wil ik mijn geld goed besteden, zeker niet aan een cursus die honderden euro’s kosten en waar ik hoogst waarschijnlijk geen werk uit krijg. Hoe fijn is het dan om een cursus of training gratis te volgen, je te verdiepen in iets wat je interesseert en hier ook nog een certificaat voor krijgt. Begrijp mij niet verkeerd, ik heb eerder een thuisstudie via NHA gedaan waar ik zeer tevreden mee was/ben en die ik ook met een heel goed resultaat heb afgerond, maar het kost wel bakken met geld!

Gratis oplossingen waarbij je zelf kunt bepalen of je iets wilt volgen, wat je wilt volgen en daarna ook nog beloond worden, ik zie dat wel zitten! Daarom heb ik de afgelopen weken een aantal verschillende aanbieders uitgeprobeerd en verschillende cursussen en trainingen afgerond.

Welke cursussen ik momenteel heb afgerond:
– Stamboom onderzoek (met certificaat)
– Moestuin (met certificaat)
– Tuin ontwerpen (met certificaat)
– Basiscursus Google analytics (zonder certificaat via learnit)
– Frans voor beginners (met certificaat)

Cursussen waar ik nog mee bezig ben of die ik nog wil afronden:
– Spaans voor beginners
– Italiaans voor beginners
– Mindfullnes
– Digitale fotografie
– Portugees voor beginners
– Mailchimp

Heb jij wel eens nagedacht over een mogelijke cursus of training?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Hoe je een gratis cursus volgt met certificaat!

Comments are closed.