Hoe is het met mijn studie? | Studiepraat

Stationary collectie Diana Leeflang

Geen filmpje op deze donderdag, maar een nieuw onderwerp ‘Studiepraat’. Even bijpraten hoe het gaat met mijn studie en wat ik er allemaal van vind. Ondanks dat ik nog maar 2 maanden bezig ben met mijn studie, sta ik ook op een punt om hem al af te ronden. Nooit verwacht dat ik nog een studie zou volgen na mijn mbo 4 opleiding een aantal jaren geleden.

Zoals je al wel een aantal keren hebt kunnen lezen ben ik op 16 november 2017 begonnen met een opleiding. De opleiding of studie (hoe je het ook wilt noemen) medisch secretaresse is een goede keuze geweest. Al is het maar om te laten zien dat ook na jaren van school af te zijn geweest het leren er nog altijd in zit. Ik had van te voren gedacht dat ik veel moeite zou hebben, en misschien wel een lange tijd bezig zou zijn. Maar dit liep echt totaal anders.

Studiepraat – De opleiding

Na een maand had ik deel 1 (zo’n 37 lessen) al af, en kon ik beginnen aan deel 2 die ik vervroegd toegestuurd kreeg. Het 2e deel heeft weliswaar minder lessen (30 stuks), maar is daarbij ook gelijk een stuk lastiger omdat het veel vaktermen heeft. Toch ben ik alweer bijna klaar met alle lessen. Misschien dat ik zelfs volgende maand mijn examen kan inplannen. Toch doe ik rustig aan en neem ik er de tijd voor. Geen haast. Zeker niet als je bedenkt dat de gemiddelde studieduur 18 maanden is, en ik nog geen 3 maanden bezig ben.

De lessen die deze opleiding zijn makkelijk te begrijpen en door heen te lezen. Of je nu makkelijk leert of niet, de lesstof is zeker te doen. Wat ik wel een beetje jammer vind is het lesgeld. Het wordt berekend op 18 maanden, maar ze kijken niet naar mensen die zoals mij die er veel minder lang over doen. Ik moet straks ook nog 125 euro examen geld betalen, en nog 19 euro voor mijn cijferlijst. Het is dan best wel een prijzig gebeuren.

En hierna dan?

Als ik klaar ben met de opleiding zou ik in een ziekenhuis, huisartsenpraktijk, of alle andere soorten zorginstellingen kunnen werken. Vooral het ziekenhuis of een huisartsenpraktijk zie ik wel zitten, dat lijkt mij erg leuk en afwisselend werk. Daarbij denk ik wel dat ik hierna nog een studie ga doen. Misschien wel doktersassistent of apothekersassistent. Maar iets met een laboratorium lijkt mij ook heel erg gaaf en interessant. Ben alleen nog geen thuisstudie tegengekomen die iets met laboratorium heeft. Maar voor nu eerst deze opleiding afronden. En hoop ik dat ik jullie in de volgende studiepraat kan vertellen dat ik mijn examen heb ingepland. Of misschien wel al heb gehad en het heb gehaald of niet.

Heb jij wel eens een thuisopleiding overwogen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

4 thoughts on “Hoe is het met mijn studie? | Studiepraat

 1. Ik vind dit een beetje vreemd hoor.. een studie die normaal 18 maanden duurt, die jij “even” in 3 maanden doet en daardoor kun je gewoon al in een ziekenhuis of huisartsenpraktijk werken ?? Je zou toch denken dat daar wat meer kennis en studie voor nodig is ??
  Niet om jou af te vallen hoor, maar vind het wel heel extreem eigenlijk :/

  1. Ik ben daarvoor wel elke dag meerdere uren!! aan het studeren. 68 lessen afgerond en met het examen (als ik die haal) krijg ik dan het diploma medisch secretaresse. De kennis en studie heb ik dan dus.. daarbij krijg je niet zomaar een diploma. Je moet er wel degelijk veel werk voor verzetten. Moet ook huiswerk inleveren en die cijfers liegen er ook niet om. Gemiddelde is een 8,8.

   ik leer gewoon snel, daardoor vond ik het op school nooit uitdagend omdat op het eigen tempo niet kon. Kan er ook niks aan doen dat ik heel makkelijk leer..

   1. Je vat dit op als een persoonlijke aanval en dat is het niet, gaf ik ook aan. En het was zeker niet mijn bedoeling je een gevoel te geven dat je je moest gaan verantwoorden.
    Dus negeer mijn opmerking maar gewoon..
    Succes met het vinden van die droombaan! 😉

    1. Snap wel wat je bedoelt, maar de meeste mensen die een thuisstudie volgen, werken of doe het naast iets anders. Omdat ik werkloos ben heb ik er alle tijd voor. Dat is ook wel een groot verschil. Naast werk zou ik er ook veel langer over doen.
     Komt vast goed, heb al een sollicitatie lopen voor een functie als medisch secretaresse bij een kliniek die binnenkort open gaat. Duimen dus, haha.

Comments are closed.