Hoe ik muizen op een diervriendelijke manier uit mijn tuin verjaag!

muizen op een diervriendelijke manier

Muizen, je houd er van of je houd er niet van. Voor vouwwagen bezitters (zoals ik) zijn muizen echt verschrikkelijk. Stel je voor dat je tijdens het openklappen ineens ziet dat het doek is aangevreten door muizen. Ooh nee ik moet er niet aan denken! Daarom heb ik iets bedacht om muizen op een diervriendelijke manier uit mijn tuin te verjagen! Het kost je maar 1,09 euro en helpt zo’n 2 tot 3 maanden! Hoe ik dit deed en waarom het een diervriendelijke manier is?

Ik ben niet zo van de muizenvallen. Het idee dat ik het beestje daarna alsnog moet opruimen met alle verschrikkelijke beelden die erbij komen kijken, nee dat heb ik liever niet. Daarom bedacht ik een diervriendelijke manier om muizen weg te jagen uit de tuin. Het is zeker zo’n 2 tot 3 maanden effectief en zal daarna weer vervangen moeten worden. Maar dat heb ik er zeker voor over, want zo heb ik er verder geen omkijk naar en blijven de muizen leven maar niet in mijn tuin!

Muizen op een diervriendelijke manier verjagen!

muizen op een diervriendelijke manier
Wat heb je nodig om muizen op een diervriendelijke manier te verjagen uit de tuin? Het is onwijs simpel en zeer effectief! Koop bij Action of een andere winkel waar je graag een fles met eucalyptus olie of gel. Ik kocht deze fles zelf bij Action en kostte maar 1,09 euro. En met deze fles kan ik zeker wel een jaar of 2 doen voordat het op is. Verder heb je naast een fles met eucalyptus ook nog een bakje waar je het in kunt doen en een klein beetje water nodig om te verdunnen.

Hoe je dit moet doen
muizen op een diervriendelijke manier
Schenk het bakje met een ruime hoeveelheid eucalyptus. Doe er een klein beetje water bij om het iets te verdunnen en roer het vervolgens goed door. Zet het bakje op een plaats waar je geen muizen wilt hebben of zien. Zo zette ik het bakje bij de vouwwagen neer bijvoorbeeld. Ideaal want zo blijft het tentdoek beschermt en vrij van muizen! Dit bakje zal je ongeveer om de 2 a 3 maanden moeten vervangen. Ligt een beetje aan hoe sterk de eucalyptus geur is.

Waarom eucalyptus gebruiken?


muizen op een diervriendelijke manier
Muizen houden niet van de geur van eucalyptus en zullen daardoor wegblijven op de plekken waar de geur zich verspreid. Een diervriendelijke manier om muizen te verjagen uit de tuin. Van mij mogen de muizen best verder leven (graag zelfs) maar niet in de buurt van mijn vouwwagen! Door ze op die plek weg te houden doormiddel van eucalyptus ben ik tevreden en hoeven er niet onnodig dieren worden gedood. Een super oplossing voor als je zelf een vouwwagen hebt of misschien wel een muizen plaag in de tuin of rondom (in) je huis.

Wist jij dat muizen niet van de geur van eucalyptus houden? En hoe jaag jij eigenlijk muizen weg op plekken waar je ze niet wilt hebben?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Hoe ik muizen op een diervriendelijke manier uit mijn tuin verjaag!

Comments are closed.