Hoe ik mijn werkplek omtoverde tot een inspirerende en motiverende plek!

mijn werkplek inspirerende en motiverende plek

Mijn werkplek was nogal saai, en zeker niet motiverend. Daarom besloot ik om mijn werkplek eens aan te pakken. Ik maakte er een inspirerend en motiverende plek van, waar ik graag aan werk voor mijn blog. Hoe ik dit heb gedaan en hoe jij het ook kunt doen, vertel ik je dan ook graag.

Op mijn slaapkamer heb ik een hoekje apart ingericht voor het bloggen. Het was altijd verbonden met de rest van de kamer en ik werd snel afgeleid van alles om mij heen. Tijd dus om daar eens verandering in te brengen en mijn werkplek om te toveren naar een inspirerende en motiverende plek waar ik aan mijn blog kan werken. Maar hoe maakte ik er een plek van waar ik mij fijn bij voelde en waar ik minder snel afgeleid zou zijn.
inspirerende en motiverende plek

Een inspirerende en motiverende plek maken

Mijn bureau die ik destijds bij de Ikea kocht vind ik erg prettig. Hij is lekker smal maar toch genoeg ruimte om foto’s te maken en ondertussen te bloggen. Maar eerlijk gezegd was het tegen de muur aan nou niet de fijnste plek om aan te werken. Ik besloot om mijn bureau een slag te draaien en middel in de kamer neer te zetten. Dit bleek voor mij echt te werken! Met het dakraam in mijn rug werk ik nu achter mijn laptop. Maar het bureau bleef saai en was nou niet echt de plek waar ik mijn inspiratie uit kon werken. Ik zocht iets waar ik gemotiveerd en vrolijk van werd. Iets dat mij kracht zou geven om te gaan schrijven en de vrijheid om te fotograferen. Nu is het bureau wel ideaal voor foto’s. Geen last meer van donkere plekken op de foto omdat ik deels in het licht sta. Nee deze dame heeft geen studiolampen en doet alles met daglicht zoals we hem elke dag mogen ontvangen.
mijn werkplek inspirerende en motiverende plek

Mijn werkplek hoe hij is geworden

Ik liep zoals ik wel vaker deed door de Action. Al een tijdje wilde ik een aantal nieuwe fotolijstjes maar vond ze geen van alle echt leuk. Tot nu! Eerst zag ik de poster art verpakkingen liggen. Bij ons filiaal hadden ze er op dat moment 3 verschillende. Een groene met voornamelijk palmbladeren, een zwarte met blokken en quotes, en deze hele gave roze. En noem het toeval, maar de fotolijstjes die ik erbij kocht (ook bij Action) hebben dezelfde kleuren als de poster art. Ik nam een grijs lijstje, een mint / lichtblauw lijstje en een licht roze mee. De lijstjes zijn net even iets anders door het effect maar echt heel gaaf vind ik zelf. Ik kocht de fotolijstjes ook met het oog dat ik binnenkort wel eens het huis uit kon gaan, en het moesten wel kleuren zijn die ik in mijn toekomstige huis zou willen laten terugkomen. Ik koos 3 verschillende posters uit en deed ze in de lijstjes, 2 daarvan zetten ik op mijn bureau en de andere op mijn tafel. Als ik op dit moment naar links kijk achter mijn bureau zie ik het lichtblauwe / mint kleurige lijstje met een hele inspirerende en motiverende quote erop (You make me super happy). Aan mijn rechterkant zie ik het grijze lijstje met een leuke tekst (You can’t buy happiness but you can buy cupcakes, and that’s kind of the same thing). Het grappige is dat ik een tijdje terug een kussen bij de Primark kocht met een tekst over cupcakes! Past dus prima bij elkaar.
inspirerende en motiverende plek
Mijn werkplek is nu handig ingericht, ik kan overal makkelijk bij en wordt ook nog eens niet afgeleid omdat ik alles zie vanachter mijn bureau.

Vraag aan jou: Hoe heb jij je werkplek ingericht? Of werk je bijvoorbeeld aan tafel?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

4 thoughts on “Hoe ik mijn werkplek omtoverde tot een inspirerende en motiverende plek!

    1. Vind het zelf wel fijn om achter mn bureau te werken. Maar vaak typ ik mijn concepten overal, haha.

      1. Ja ik ook, ik werk wel graag aan een tafel. Maar bij mij kan dat in de keuken zijn, in de woonkamer of aan mijn bureau inderdaad 🙂 En concepten, ja die schrijf ik ook overal haha

  1. Hi! Nice post! Really interesting to read! Thank you for sharing your thoughts! Have a nice evening and best wishes from hotel seiseralm ! Yours, Maren <3

Comments are closed.