Hoe ik leer voor mijn studie + tips!

hoe ik leer

Nu ik al een tijdje een thuis studie volg kan ik wel goed omschrijven hoe ik leer, en welke tips ik voor jou heb! Hoe ik leer, wat ik allemaal gebruik, wat ik wel en niet handig vind, en wat ik als tips voor jou allemaal heb.

Leren, iets wat ik zelf echt heel erg leuk vind, en graag wil blijven doen. Een studie op school kost veel geld, en vaak minimaal 4jaar. Omdat terug naar school gaan in mijn situatie niet optimaal is, besloot ik om een thuis studie te gaan doen. Ben je daar benieuwd naar? Ik heb er een aantal artikelen over geschreven. Maar hoe dat ik dat dan?

Hoe ik leer?

Als ik bezig ga voor mijn studie kies ik een moment dat ik het meest gemotiveerd ben. Dat is eigenlijk altijd in de ochtend. Dat was al met het bloggen zo, en met een studie vind ik dit ook het prettigste. Ik studeer achter mijn bureau waar ik gebruik maak van mijn laptop. Hier kan ik opdrachten op maken, en eventueel lesprogramma’s openen in het plaza gedeelte. Daarnaast heb ik op mijn bureau ook genoeg ruimte om met een schrift aan de slag te gaan. Soms vind ik dat namelijk fijner, voor mijn gevoel leer ik beter als ik het opschrijf in een schrift in plaats van typ op de computer. De opdrachten moet ik digitaal inleveren dus ik moet ze altijd overtypen. Als ik iets moet leren, bijvoorbeeld om de lesstof in mijn hoofd te krijgen, dan doe ik dat als volgt:
– Ik lees de tekst
– Ik probeer in mijn eigen woorden de tekst te vertalen
– Ik maak een samenvatting van de tekst in eigen woorden
– Ik lees nogmaals de tekst en kijk of mijn samenvatting daarmee klopt.
Op deze manier ben ik een aantal keren met dezelfde tekst bezig en blijft dit hangen. Verder maak ik geen gebruik van muziek, althans soms heb ik muziek aan op geluid 4 van de laptop. Zo is het niet muisstil, maar werkt het wel prettig. Omdat ik ook opdrachten maak (en jij die voor je eigen studie natuurlijk ook hebt), is het handig om deze echt serieus te nemen.

Mijn tips voor jou

Ga in een ruimte zitten waar je in alle rust kunt werken. En waar je dus ook niet steeds gestoord wordt. Zo kun je rustig aan je huiswerk. Ga gestructureerd aan het werk. Begin bij vraag 1 en ga zo verder, ook al snap je het niet. Zoek zoveel mogelijk informatie op zodat je de vraag wel kunt beantwoorden. Daarbij is het heel belangrijk dat je onderzoekt wat voor jou het beste werkt. Probeer gewoon verschillende manieren uit, en kijk wat je wel of niet fijn vind.

Hoe leer jij lesstof?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Hoe ik leer voor mijn studie + tips!

Comments are closed.