Hoe ik als blogger geld verdien?

Er bestaat al sinds ik in 2013 begon met bloggen een enorm mystery rondom het geld verdienen als blogger! Dat snap ik ook wel, want ik geef natuurlijk ook niet mijn cijfertjes online weer. Toch kun je als blogger een mooi salaris verdienen! Hoe ik als blogger geld verdien? Dat vertel ik je graag in dit artikel, inclusief handige websites!

De meeste bloggers kennen platformen als Linkpizza natuurlijk wel, maar daarnaast zijn er nog zoveel meer mogelijkheden om als blogger geld te verdienen! Ik vertel je een aantal dingen waardoor ik geld verdien, maar gelijk een kleine side-note, als ik alles wil behandelen zou ik een extreem lang artikel moeten schrijven want dit is nog maar een klein deel van mijn verdiensten.

Geld verdienen als blogger?

Het platform waar ik als blogger het meeste verdien aan een betaald artikel is Getfluence. Alle andere platformen (vooral de Nederlandse) geven veel minder aan samenwerkingen en veel bloggers uit Nederland kennen dit platform nog niet. Naast betaalde opdrachten kun je ook Affiliate linkjes delen, waaronder voor hun eigen platform. Dit levert je al gelijk 5% op wat, na mate er meer wordt geklikt op een link, je meer verdient. Maar wat is affiliate?

Wat is Affiliate?

Voor de mensen die niet weten wat dit precies is, leg ik dat graag even uit. Affiliate marketing is het delen van een link met een code daarin zodat de website/shop weet dat de bezoeker die op de link klikt, weet dat hij van jou afkomstig is. Als de bezoeker vervolgens iets koopt op de site van de link, dan verdien je daar als affiliate een paar % mee. Hiervoor betaald de bezoeker niets, maar jij als affiliate wordt door de site beloont voor het doorsturen van een klant naar de shop.
Het meest voordehand liggende compensatie/beloning die je krijgt is een paar % van de bestelwaarde, maar het komt ook voor dat je een vast bedrag krijgt voor het aanbrengen van klanten.

Dus naast samenwerkingen die ik met bedrijven doe, waar ik naast geld ook producten krijg, maak ik ook gebruik van affiliate marketing. Ook in dit artikel zitten affiliate linkjes.

Kende jij als blogger al Getfluence?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.