Hoe heb ik het zover kunnen laten komen?

laatste zomerse dagen

Hoe heb ik het zover kunnen laten komen? Dat vraag ik mij steeds vaker af! Ik blog al sinds begin 2013 en ik heb sinds die tijd nooit zo’n volle kast gehad met producten die wachten op een review. Nu kan ik natuurlijk een heleboel gewoon gaan gebruiken en er niet over schrijven, en eerlijk gezegd heb ik dat ook wel deels gedaan. Maar de producten die ik nu nog heb liggen wil ik gewoon echt aan jullie laten zien.

Eigenlijk weet ik ook wel waar het deels is mis gegaan, dat het zover is kunnen komen. Maar hoe ga ik mezelf hier doorheen werken? Nu ik fulltime werk als blogger/ondernemer merk ik dat ik tegen een aantal dingen aanloop. Let’s talk about it!

De reden waarom het zover is kunnen komen?

Begin 2020 was ik onwijs goed bezig en had ik zelfs mijn review planken al bijna leeg. Hooguit een 5 tot 10 stuks dat ik nog wilde gaan schrijven. Onwijs goed bezig toen! Maar toen werd ik in juli ziek. Heb in juli 10 dagen in het ziekenhuis gelegen (waarvan ik er 7 toch wel echt doodziek was) en heb toen ook helemaal 0,0 gedaan aan mijn blog. Je loopt dan toch ineens een achterstand op qua schrijven. Dat is sinds die tijd eigenlijk zo gebleven, steeds hobbelde ik weer achter de feiten aan.

Tot nu, want nu ben ik het zat en wil ik mezelf echt gaan dwingen om hieraan te werken. Omdat ik nu fulltime voor mezelf werk, merk ik bepaalde kleine irritaties en afleidingen waar ik behoorlijk tegenaan loop. Ik irriteer me aan die volle planken met producten waar ik nog over wil schrijven. Ik irriteer me aan dingen die mij afleiden of waardoor ik geen inspiratie heb. Tijd voor verandering dus!

Hoe ik dit ga aanpakken?


Makkelijk gezegd dan gedaan, maar ik ga wel echt met een drastisch plan komen. Zo heb ik een planning gemaakt waarbij ik elke ochtend van 09.00uur tot 11.45uur aan mijn blog werk. In die tijd ga ik artikelen schrijven (en dus ook reviews) maar ook mijn verweesde content bijwerken. Persoonlijk werkt het het beste als ik op 1 ochtend mij focus op 1 soort artikel. Dus bijvoorbeeld een heleboel reviews achter elkaar schrijven, of alleen maar persoonlijke artikelen. Geen idee waarom, maar op de een of andere manier lukt dit voor mij beter.

Mijn planning ziet er dan ongeveer zo uit:
Maandag: van 09.00 tot 11.45 uur voor de blog bezig
van 13.30 tot 16.45uur voor de webshop bezig (eventueel daarnaast voor de blog als daar tijd en ruimte voor is)
En dit dan elke dag behalve de vrijdag. Mijn vrijdag heb ik anders ingepland.
Dan werk ik namelijk alleen in de middag aan mijn webshop en gaat om 16.00uur mijn mail uit. Ik wil dan ook echt weekend gaan houden. Lukt nog niet altijd moet ik zeggen, dus extra reden om hier echt mee aan de slag te gaan. Als ik de maandag tot donderdag zoveel mogelijk doe, kan ik vrijdag op tijd de boel afsluiten en echt weekend gaan hebben. Mocht ik dan in het weekend besluiten om iets te doen, prima, maar dit moet niet iets vast of een moetje zijn.

Heb jij ook dingen waar je tegenaan loopt of je aan irriteert?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.