Hoe gaat het met de goede voornemens?

hoe ik leer

We zijn een maandje verder, en januari hebben we inmiddels ruimschoots achter ons gelaten. Tijd dus om de balans op te maken wat betreft mijn goede voornemens. Hoe gaat het ermee, en houd ik mij er ook een beetje aan?

In mijn goede voornemens artikel die ik begin Januari schreef, had ik eigenlijk voornamelijk lange termijn doelen gesteld. Zowel voor mijn blog als voor mij persoonlijk. Toch kan ik jou als lezer al een aantal dingen vertellen. Uiteraard zullen we aan het einde van 2018 ook nog even terug blikken op deze goede voornemens, wat ik heb ze niet zomaar gemaakt! 2018 staat voornamelijk voor groei, persoonlijk en in het bloggen. Een jaar dat ik graag nog meer uit mezelf wil halen als alle voorgaande jaren. Gaat dat lukken?

Goede voornemens – de stand van zaken!

Oke ik ga gewoon mijn lijstje af. Wat kan ik al afvinken, en waar moet ik echt nog aan werken? Laten we starten met mijn blog doelen, deze heb ik immers ook als eerste beschreven in het andere artikel. Ik zal per doel/voornemen een kleine uitleg geven en bekijken/beschrijven of ik hier al mee ben begonnen of misschien zelfs al kan afronden!

Blog:


1. De 75.000 weergaven in 1 jaar halen.
Hier ben ik uiteraard mee bezig, maar verwacht nog geen gekke stijgingen in mijn statistieken de komende maanden. We kunnen in ieder geval de eerste 5000 weergaven dit jaar afstrepen, want die heb ik dan wel gehaald in Januari.

2. Ongeveer 50.000 bezoekers trekken dit jaar
Ook dit zal een hele klus worden, en hoop ik echt dat ik dit jaar zoveel mensen op mijn blog kan begroeten. Toch zal het niet makkelijk worden, want dit zou een verdubbeling zijn van de bezoekersaantallen van vorig jaar. Maar wie weet!

3. In ieder geval 1 maand de 5000 bezoekers bereiken
Deze heb ik nu nog niet gehaald, maar wie weet, dit jaar heeft nog 11 maanden te gaan!

4. 1 vast artikel per week een heel jaar
Ja deze kan ik voor nu in ieder geval wel deels afstrepen. Elke woensdag komt er namelijk het 999 vragen aan jezelf artikel online, en verwacht hier zeker wel een jaar mee bezig te zijn. Ik behandel per artikel zo’n 20 vragen uit het boekje.

5. De wie is de mol serie schrijven
Jaa deze kan ik ook gaan afstrepen! Elke dinsdag schrijf ik een nieuw artikel over de aflevering die is geweest. Wie denk jij dat de mol is dit seizoen? Mijn verdenking is Olcay of Loes. Spannend seizoen weer!

6. Totaal 1250 volgers hebben op alle social media
Deze kan ik al afstrepen! Hier zit ik inmiddels ruimschoots overheen.
Instagram+twitter+pinterest+facebook+bloglovin = 2580 volgers. Blijkbaar heb ik tijdens het opzetten van dit doel niet goed gekeken, en had ik er 2500 van moeten maken. Ook dit heb ik wel gehaald, maar goed. Op naar de 3000 volgers dan maar.

7. Nog meer met thema’s werken, bijv; vakantie, kerst, halloween.
Hier ben ik nog niet mee bezig, maar ik ga zeker dit jaar weer vakantie artikelen schrijven, en ook kerst en halloween zullen niet ontbreken. Of ik ook pasen, pinksteren, carnaval, valentijn mee pak is nog even een vraag, maar waarschijnlijk sla ik deze over. Of ik deze kan afstrepen zullen we dus in december moeten zien.

8. Reserve artikelen schrijven in Word, en zorgen voor een ‘plan b’ als ik even geen tijd heb.
Nee, deze is op dit moment nog niet gelukt. En eigenlijk heb ik voor nu zelfs al mijn reserve artikelen gebruikt in afgelopen maand. Ik moet dus nodig een aantal blog dagen inplannen en weer eens flink gaan schrijven. De ene dag gaat het makkelijker dan de andere, maar afgelopen weken ben ik vooral heel erg druk geweest met de studie, waardoor mijn blog eigenlijk op de laatste plaats kwam.

Persoonlijk

1. Op mijn oude gewicht van 65kilo terug komen en blijven
Hier werk ik nog aan. Mijn gewicht schommelt zo erg sinds de prednison en de thiosix. Ik ben dan nu wel van de prednison af, maar dit duurt even voor het uit je lichaam is. Hopelijk kan ik binnenkort zeggen dat ik weer op mijn oude gewicht zit. Wel zit ik alweer rond de 70 kilo!

2. Elke dag minimaal een half uurtje wandelen
Nee, dit is nog niet elke dag gelukt. Er zijn dagen dat we meer dan een half uurtje lopen, maar er zijn ook dagen dat ik veel pijn heb en haast niet uit bed kom.

3. Minimaal 6 maanden niks kopen op Aliexpress
Tot nu toe nog gelukt, alhoewel, ik moest wat via mijn account voor mijn ouders wat bestellen, maar dit telt voor mij persoonlijk eigenlijk niet mee. Maand 1 is dus voorbij!

4. 2 weken op vakantie gaan in Juli of Augustus
Hier ben ik druk mee bezig, de camping is al uitgekozen, nu nog een zak met geld! Ook al gaan we met mijn vouwwagen, als je ziet hoeveel het dan nog kost dan krijg je toch wel even de kriebels. Maar als het geen 2 weken worden, dan wordt het in ieder geval wel 10 dagen!

5. Minimaal 1 pretpark en 1 dierentuin bezoeken
Nog niet voor elkaar gekregen in januari, maar gaat dit jaar zeker lukken!

6. Een stabiele ziekte van crohn hebben
Tot nu toe is dit nog gelukt. Ik hoef pas eind maart terug te komen bij de mdl-arts en dat wordt dan wel weer even heel erg spannend. Ik heb in ieder geval wel besloten om geen coloscopie te laten doen, en de prednison alleen als het niet anders kan (bij een mega ontsteking).

7. Niet te vaak over mijn grenzen gaan
Nog niet gelukt, al probeer ik wel steeds vaker voor ik niet meer kan te stoppen.

8. Genieten!
Hier kan ik eigenlijk pas in December over ‘oordelen’.

9. Mijn studie Medisch secretaresse afronden
Deze komt aardig in de buurt. Inmiddels heb ik al mijn huiswerk ingeleverd en heb ik voor de 68 lessen een gemiddelde van een 8.8. Nu alleen het examen nog en dan hoop ik een nieuw diploma op zak te hebben!

10. Een leuke baan vinden!
Ook hier ben ik hard naar op zoek. En in 1 van deze komende dagen krijg ik antwoordt op een baan die ik heeeeeel graag wil. Allemaal even duimen dus!

Op zich gaat het dus erg goed met de voornemens. Ook probeer ik de plank op te pakken. In stapjes van een aantal dagen dezelfde secondes te pakken en dit langzaam op de bouwen. Het lukt opzich wel maar heb daarna veel pijn. Dat neem ik dan maar voor lief, als ik maar resultaat zie in de komende weken/maanden. Op dit moment zit ik aan de 30 seconde, en dat lukt voor nu prima.
Ik hoop de komende maanden/weken ook veel bezig te gaan voor mijn blog, en weer leuke nieuwe en frisse artikelen te schrijven.

Hoe gaat het met jouw goede voornemens?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Hoe gaat het met de goede voornemens?

Comments are closed.