Hoe ga je met een klein budget op vakantie

Fotoreportage Krakau

Op vakantie gaan kan soms best duur zijn. Bijvoorbeeld als je in een huis, chalet, of huur accommodatie gaat. Ik geef je tips hoe je met een klein budget op vakantie kunt, en hoe je ervoor kunt zorgen dat je niet veel geld kwijt bent aan je vakantieplek. Hoe? Nou dat is best simpel.

Op vakantie gaan is niet alleen leuk, maar vaak ook noodzakelijk. Bijvoorbeeld als je een gestrest leven lijdt, dan is het goed om er even tussen uit te gaan. Je lichaam ontspant dan en je geest kan even alle stress en spanningen vergeten. Maar stel je hebt niet zo’n groot budget. Hoe ga je dan toch op vakantie, en hoe kun je ervoor zorgen dat de vakantie niet al te veel geld kost.

Met een klein budget op vakantie

Allereerst waar je op kunt besparen in je vakantie plek. Een chalet of huisje is natuurlijk heel luxe, maar ook heel duur. Kies voor een vouwwagen bijvoorbeeld, dan heb je en lekkere bedden om op te slapen, de luxe kun je zelf bepalen, en je bent vele malen goedkoper uit. Het verschil tussen een chalet en een kampeerplek is vaak een paar 100 euro. Dat is punt 1 waar je op kunt besparen. Op markplaats staan genoeg 2e hands vouwwagens te koop, hier heb ik namelijk mijn eigen vouwwagen ook op gekocht.

Daarnaast kun je besparen op wat je doet en eet op de vakantie. Tuurlijk is het fijn om elke dag uit eten te gaan, maar een keer zelf koken is ook niet erg. Eet bijvoorbeeld vakantie macaroni, of koop bij de Jumbo de verpakkingen van Lupack, prima stukje vlees voor op de camping. Eet daar een pot groente bij, en wat gebakken aardappels, en je hebt een prima maaltijd hoor! Een kop soep met een broodje is vaak ook al prima. En ook stukken goedkoper. Je kan er voor kiezen om al dingen van huis mee te nemen, want koffie is bijvoorbeeld in veel landen heel erg duur. Toch fijn als je dit dan van huis mee neemt, scheelt weer een paar euro.

En dan zijn er nog de bezienswaardigheden. Soms is het bekijken van de buitenkant van een kasteel al voldoende, maar mocht je het nu echt heel graag van binnen willen zien, maak dan een afweging welke bezienswaardigheid echt op nummer 1 staat. Het is jammer als je achteraf zegt dat het onwijs tegenviel. Bekijk boekjes over de bezienswaardigheid, kijk op internet wat er allemaal over geschreven staat, bekijk eventueel foto’s. Vraag jezelf goed af of je het leuk vind om te bezoeken, of dat je graag iets anders wilt bekijken. En dan kun je vaak ook nog korting krijgen via een regio pas. Dit is bijvoorbeeld in Duitsland zo. In het zwarte woud krijg je bijvoorbeeld korting bij bezienswaardigheden met een pasje die je krijgt als je op een camping staat. Ook kun je gratis reizen door het zwarte woud met die pas. Extra fijn dus, en bespaart toch weer een aantal euro’s!

Welke tips heb jij nog meer, als je wilt besparen op je vakantie? Natuurlijk is het niet leuk als het nodig is, maar als het dan nodig is, dan heb je in ieder geval iets aan deze tips!

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Hoe ga je met een klein budget op vakantie

Comments are closed.