Hoe een vakantie met de vouwwagen eruit ziet

vouwwagen

Hoe een vakantie met de vouwwagen eruit ziet? Voorbereiden, maar vooral genieten! In dit artikel neem ik jou stap voor stap mee, in alle voorbereiden die wij treffen totdat we gesetteld zijn op de camping. Wat komt er allemaal bij kijken, hoelang duurt het voordat de vouwwagen staat, en wat nemen we allemaal mee?

Op vakantie gaan met de vouwwagen is ontzettend leuk. Ik houd zelf heel erg van kamperen, en zit graag in een tent en/of vouwwagen. Vroeger gingen we ook met de vouwwagen, de laatste jaren in een tent van Vacansoleil, en sinds vorig jaar weer met onze eigen vouwwagen. Ik heb nog geen minuut spijt gehad van mijn aankoop, en geniet er met volle teugen van! Maar hoe ziet een vakantie met de vouwwagen eruit? Ik kan mij voorstellen dat als je nog nooit gekampeerd hebt, je geen idee hebt hoe dat dan in zijn werk gaat. Het is echt leuker als je denkt!

Hoe een vakantie met de vouwwagen eruit ziet

Het begint met een voorbereiding rond mei ergens. Vaak doen wij dat in de meivakantie, en halen we de vouwwagen op, en gaan ermee naar de dag camping. Daar zetten we de vouwwagen volledig op, en kijken we naar het tent doek, en de spulletjes die in de vouwwagen zitten. Is alles nog goed, moet er iets vervangen worden, etc. Dit vind ik altijd erg leuk, want deze voorbereiding betekend dat het niet heel lang meer duurt voordat we op vakantie gaan. Omdat deze voorbereiding toch wel een hele middag in beslag neemt, eten we vaak soep op de dag camping. Die nemen we dan mee, en kunnen gelijk even het keukentje weer uitproberen.
de vouwwagen uitzet

2 weekenden voordat we op vakantie gaan, halen we de vouwwagen weer op van de stalling. (We hebben de vouwwagen afgelopen jaar laten stallen, maar aankomend jaar komt hij bij ons in de tuin te staan op kantelbeugels. Zo hebben we de vouwwagen altijd bij ons, hebben we geen extra kosten, en kunnen we wat later de vouwwagen voorbereiden etc.)

Als we op vakantie gaan

En dan is het eindelijk zo ver, we gaan op vakantie. Uiteraard is de vouwwagen bepakt en bezakt, en zetten we hem vast aan de auto. We testen de lampen, en kunnen gaan rijden. Onderweg stoppen we een paar keer voor een plaspauze, maar ook om even naar de banden te kijken. Worden ze niet te warm bijvoorbeeld. Eenmaal op de camping aangekomen kan het grote werk beginnen. We zijn gemiddeld zo’n 1,5uur bezig met het opzetten van de vouwwagen. Maar dan staat hij ook volledig, hebben we stroom, en gaan we koffie zetten om die met z’n alle te drinken.
vakantie met de vouwwagen

Hoe dat eruit ziet, het opzetten van de vouwwagen gaat ongeveer zo:


We halen de hoes van de vouwwagen, leggen de stoelen en de tafel aan de kant (1 iemand gaat die vaak dan al gelijk opzetten). We zetten vervolgens de vouwwagen goed op zijn plek, en draai de steunen onderaan de bak uit. We zorgen dat hij redelijk waterpas staat (dit doen we overigens gewoon op gevoel). Daarna klappen we de bedden uit, en halen het doek naar voren. Dan kunnen we ook het frame uit de bakken in de vouwwagen halen, en kunnen we die gaan opzetten. Die hebben we heel handig gemerkt met kleurtjes tape zodat we precies weten welke waar moeten. Als het eerste frame staat trekken we het doek erover heen, en zetten we het volgende en laatste frame in elkaar. Daarna gaat ook hier het doek overheen, en ritsen we de buitenluifel eraan. Het frame staat nu, en nu is het een kwestie van alle elastieken strak vast te zetten met haringen. (nee geen vissen, maar een soort haken voor in de grond) Deze zorgen er ook voor dat als het gaat stormen, de vouwwagen op zijn plek blijft staan, en niet de lucht in vliegt. Ondertussen zet iemand het keukentje op zijn plek, en het keukenkastje in elkaar. Een ander maakt de bedden op. Daarbij blaast ook iemand het luchtbed op, en legt het grondzeil neer. Als het luchtbed is opgeblazen kan deze op zijn plek gelegd worden. Dan is het enkel nog de stroom kabel neerleggen en deze aansluiten, en kan iemand koffie zetten.

Op de dag dat je vertrekt herhaal je deze stappen (maar dan omgekeerd), en dat is alles wat er bij komt kijken. Het lijkt heel veel, maar valt heel erg mee. Als je met 4 personen bent, en iedereen helpt is het zo gedaan. En kan het genieten ook sneller beginnen!

Ben jij wel eens met een vouwwagen op vakantie geweest?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.