aquarium
Personal

Het opstarten van een nieuw aquarium?

Zoals jullie misschien wel weten, heb ik al jaren een aquarium met vuurgarnalen. Erg leuk, maar na de vakantie werd het toch best sneu. Ik liet iemand anders op het aquarium passen, zodat de garnalen niet gelijk massaal zouden uitsterven. Maar helaas, dus besloot ik om een nieuw aquarium op te starten. Hoe dit allemaal tot stand kwam, en hoe dit proces gaat verlopen lees je in mijn nieuwe reeks artikelen hierover.

Ik had dus een 35liter aquarium speciaal voor mijn grote groep vuurgarnalen die ik de afgelopen jaren heb opgebouwd. Dat ging altijd prima en zo’n 2maanden voordat ik op vakantie zou gaan liet ik de lampen extra aan. Waarom? Zodat er wat sneller algen zouden groeien, want daar waren mijn beestjes dol op. Ook dit jaar deed ik dat, en tegen de tijd dat ik op vakantie ging was er genoeg voedsel voor ze. Er hoefde enkel en alleen elke dag de lamp aan en in de middag weer uitgezet te worden. Dit ging niet helemaal goed, en tegen de tijd dat ik thuis kwam had ik nog maar 3garnaaltjes over.

Een nieuw aquarium?

Natuurlijk ging ik niet een aquarium houden met 3garnaaltjes. Dus na lang nadenken besloot ik om in oktober via Aliexpress een aantal planten zaadjes te kopen. Gewoon om uit te proberen. De eerste 2 soorten kwamen al snel binnen en die besloot ik om in een nieuw aquarium te gaan zaaien. Dat aquarium had ik al maar stond als reserve aquarium apart omdat deze toch een stuk groter was. Namelijk een 60 liter aquarium. Neemt ook gelijk een heleboel ruimte in, maar is wel heel gaaf. Maar omdat de zaadjes wel heel moeilijk gezaaid konden worden in een al vol aquarium, moest ik de reserve er wel bij pakken. Dit aquarium is lekker groot, en ideaal om veel planten te laten groeien en daarna een leuk visbestand in op te bouwen.

Wat ga ik nu doen?

Nou ik heb de bodem er al in zitten. Aan de ene kant heb ik grove kiezels in de kleur roze en blauw. En aan de andere kant heb ik hele fijne kiezels in de kleuren zwart en bruin. Bij de grove kiezels heb ik een verhoging, en deze met een scheiding aangegeven met een kasteel ornament. en in de fijne kiezels heb ik ook nog een kasteeltje staan. De 2 soorten zaadjes die ik al binnen had (een soort gras zaaiden voor het aquarium), die heb ik gezaaid in het grove kiezel gedeelte. En het is nog even wachten op de andere zaadjes. Die ga ik dan zaaien in het fijne gedeelte. Zodra ik die ga zaaien zal ik ook een aantal foto’s maken zodat jullie precies kunnen zien wat ik aan het doen ben. Zodra ik het water er in ga doen, en het aquarium ga vullen met nog wat andere planten uit het garnalen aquarium maak ik uiteraard opnieuw foto’s. Ik zal dan een aantal artikelen schrijven. Dit was alvast de eerste. Er zal nog een artikel komen met het inrichten van de planten inclusief het vullen met water. Daarna een artikel over hoe het gaat met de gezaaide planten, en met welke visjes er in het aquarium komen te zwemmen. Maar dan zitten we al wel in 2018. Ik laat het aquarium goed indraaien, en eerst de planten flink groeien.

Welke visjes zijn leuk om te houden (geen guppen!)?

3 thoughts on “Het opstarten van een nieuw aquarium?”

  1. Een groepje neons vissen heb ik altijd mooi gevonden en zeker met de juiste belichting komen ze mooi tot hun recht in een aquarium

    Aum Shanthi

  2. Dag Carolien.Je schrijft leuk en boeiend,en wat een super cijfers!

Comments are closed.