Het opknappen van ons tuinhuis!

verasol tuinhuis

Al jaren hebben wij een tuinhuis in onze kleine achtertuin staan, waar we enorm trots op zijn. Het hebben van een tuinhuis of overkapping heeft ook zo zijn voordelen. Maar het is wel tijd om hem eens onder handen te nemen. Het opknappen van ons tuinhuis wordt nog een flinke klus!

In de avonden beschut kunnen zitten, uit de wind en als het regent toch met een warme chocolademelk en een dekentje kunnen genieten van de frisse buitenlucht. Heerlijk, als je het mij vraagt! Onze tuin is niet heel erg groot, maar ons tuinhuis is wel een plek waar we graag en veel zitten.

Een tuinhuis?

Ons tuinhuis of terras overkapping, het is maar net hoe je het wilt noemen, is al een aantal jaren oud. Het dak hebben we al een aantal keren vervangen, van golfplaten tot dakpannen. Onze tuinoverkapping is volledig gemaakt van hout, maar tegenwoordig heb je keuze uit vele materialen. Denk aan een aluminium constructie, glazen wanden en zelfs kozijnen met draai- of schuifdeuren. Persoonlijk vinden wij hout de mooiste keuze in onze tuin, daar wij van een natuurlijke uitstraling houden. Onze tuinoverkapping is niet geïsoleerd, maar toch erg aangenaam om onder te zitten, zelfs als het buiten veel kouder wordt. Daarnaast hebben wij ervoor gekozen om het tuinhuis aan de schutting en een deel van onze schuur te bevestigen. Eigenlijk omdat dit praktisch gezien in de ruimte van de tuin de beste plek was. Maar wat willen wij gaan opknappen?
tuinhuis, overkapping

Opknappen van ons tuinhuis

Wij hebben een best groot tuinhuis als je kijkt naar de rest van de tuin. Hij is zo’n 5 meter lang en 3 meter breed. In het tuinhuis staat een zelfgemaakte U-vormige houten bank en een eettafel. Vooral van deze plek wordt veel gebruik gemaakt. Als het even kan dan zitten we elke verjaardag hier. Deze ruimte is voldoende om zeker 20 man prima te kunnen laten zitten. Maar wij missen nog wel wat sfeer onder de overkapping. Er hangen sinds kort stoere lampen, maar dat is ook eigenlijk het enige. Zelf denken we erover na om wat mooie grote kussens te laten maken waar je goed op kunt zitten. Daarnaast lijkt het mij ook gezellig om een aantal kaarsen op tafel te zetten en deze met de donkere dagen aan te zetten. Hoe wij het verder gaan aanpakken blijft misschien nog even de vraag. Al zal het waarschijnlijk een klus worden voor het komend voorjaar.

Heb jij ook een overkapping in de tuin?

  • Dit artikel is geschreven in samenwerking met een merk en/of bedrijf. Het beeldmateriaal dat is gebruikt, is afkomstig van Verasol.
Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.