Het enige echte Big Mac recept die jij thuis kunt maken!

big mac, recept, big mac recept, enige echte

Ik weet niet hoor, maar ik heb gewoon een zwak voor de Big Mac. Ik kies het eigenlijk altijd als ik naar de McDonalds ga maar hoe maak je die nou zelf. Ik was daar eigenlijk wel heel erg benieuwd naar en ik heb de enige echte Big Mac recept! En het is een stuk makkelijker dan ik had verwacht.

Soms heb ik momenten waarop ik letterlijk schijt heb aan alles en echt een Big Mac wil eten. Gewoon omdat het comfy food is, lekker vet en precies wat ik nodig heb als ik mij down voel. Ik weet het, ik ga waarschijnlijk veel commentaar krijgen maar dat maakt mij eigenlijk vrij weinig uit. Moet nog altijd zelf weten wat ik eet en waarom ik iets eet. Maar ik respecteer jou natuurlijk wel als je geen vlees eet of nooit naar de McDonalds gaat (dit kun je natuurlijk ook maken met vlees vervangers). Maar voor iedereen die wel heel erg benieuwd is naar het recept, hier komt ie!

Hoe maak je thuis die Big Mac?

De Big Mac is eigenlijk niet heel veel bijzonders, behalve de saus want dat is hét geheim van het broodje. Dus zodra de saus goed is, moet je al aardig in de buurt komen van een Big Mac!
Dit heb je nodig voor 1 zelfgemaakte Big Mac:

Voor de burger
– 80 a 90 gram mager rundergehakt
– snufje zout
– hamburger broodje met sesam + een extra onderkantje
– 1 plakje cheddar kaas
– 1 theelepel fijngesneden ui
– handje fijngesneden ijsbergsla
– 2 plakjes dungesneden augurk

Voor de saus
– 113 gram halvanaise
– 2 theelepels fijngesneden augurken
– 2 theelepels ketchup
– 2 theelepels suiker
– 2 theelepels mosterd
– 1 eetlepel en 1 theelepel fijngesneden ui

Hoe maak je hem dan klaar?


Ik maakte als eerst een begin met de saus. Meng de halvanaise, augurken, ketchup, suiker en mosterd door elkaar. Dit zet je in de koelkast zodat alle smaken kunnen mengen, hoe langer in de koelkast hoe lekkerder de saus gaat smaken! Vervolgens kunnen we beginnen met de burger. Verdeel het vlees in tweeën en leg deze op de stuk bakpapier. Doe er een snufje zout overheen en leg ze in de vriezer zodat ze heel erg koud worden. Ik haalde de burgers na zo’n 10 minuten uit de vriezer en bakte de burgers 2 minuten per kant. Je kunt dit in een gewone pan doen maar ook in een grill pan zodat je die leuke ruitjes erin krijgt!

Als de burgers klaar zijn is het tijd om de hamburgerbroodjes te roosteren in een droge pan. Leg er vervolgens plakje cheddar op en leg het op een bord omdat de cheddar nu gaat uitlopen. Smeer een beetje saus op de kaas en leg daarop de ui. Leg vervolgens de burger erop en het 2e onderkantje. Weer een beetje saus, wat sla en de andere burger. Nog wat uitjes en augurk om het af te maken en dan hoef je alleen nog maar de bovenkant erop te leggen om te kunnen genieten!

Eetsmakelijk!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “Het enige echte Big Mac recept die jij thuis kunt maken!

Comments are closed.