verlanglijstje
Personal

Het bedenken van een artikel onderwerp

Soms vind ik het lastig om een nieuw onderwerp te bedenken. Wat is leuk om te delen, wat vind ik leuk om te schrijven, en wat vinden jullie leuk om te lezen? Waarom vind ik het soms zo lastig en waarom gaat het mij soms heel makkelijk af? Het bedenken van een artikel onderwerp.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik regelmatig tegen moeilijke momenten aanloop. Dan vind ik het extra lastig om nieuwe onderwerpen te bedenken en daarover te schrijven. Mijn blog is een weerspiegeling van wie ik ben, en wat ik leuk vind. Waarom vind ik het dan zo lastig om ergens over te schrijven?

Artikel onderwerp

Mijn leven is niet zo heel boeiend dat ik elke dag een leuk en interessant persoonlijk stuk kan schrijven. Daarom schrijf ik soms ook over dingen die ik leuk en interessant vind. Bijvoorbeeld een outfit artikel of tips & tricks. Maar ook informatieve artikelen (zoals de vouwwagen artikelen), vind ik erg leuk om te schrijven. Het dilemma tussen iets schrijven wat jullie leuk vinden om te lezen en wat ik leuk vind om te schrijven vind ik toch best lastig. Daarbij heb ik de laatste tijd erg veel moeite met het vinden van de juiste woorden. Dat maakt het schrijven minder leuk en extra moeilijk. Dit komt waarschijnlijk door de vitamines te kort, doordat ik een ontstoken dikke darm heb. Ik mijn time for tea serie kun je hier meer over lezen, hier vertel ik over de onderzoeken in het ziekenhuis. Hier ben ik heel open in en deel graag op mijn blog.

Diversiteit op mijn blog

Door over meerdere onderwerpen te schrijven, probeer ik het bloggen voor mezelf zo leuk mogelijk te houden. Ik zou graag nog wat vaker een fashion artikel delen maar het maken van mooie foto’s vind ik daarin nog erg lastig. Wellicht kan ik hier eens wat meer aandacht aan schenken. Ook de tips en tricks artikelen vind ik erg leuk om te schrijven. Daarbij vind ik het ook leuk om af en toe een thema week te organiseren. Zo deed ik dat laatst over de vakantie voorbereidingen. En heb ik de afgelopen al behoorlijk wat vakantie artikelen gedeeld. En straks met kerst wellicht weer. Ik wil me meer richten op wat ik leuk vind om te schrijven, en wellicht een terugblik te doen op de oude artikelen. Maar hoe bedenk je nou onderwerpen die je leuk vind om te schrijven?

Maak een mindweb, schrijf woorden op die je interessant en leuk vind. Bijvoorbeeld fashion, beauty etc. Per onderwerp kun je sub- onderwerpen maken, en hieruit kunnen nieuwe artikelen ontstaan. Dit probeer ik ook af en toe te doen, en het helpt soms bij het bedenken van nieuwe onderwerpen.

Vind jij het moeilijk om steeds iets nieuws te verzinnen?

1 thought on “Het bedenken van een artikel onderwerp”

  1. Ik heb nog reuze veel recepten om te delen, dus die kan ik eigenlijk altijd wel verzinnen. Persoonlijke artikelen deel ik wanneer het idee in me opkomt. Ik laat ook regelmatig een concept open staan, als ik een idee heb, maar nog niet precies weet wat en hoe ik erover wil schrijven.. Inspiratie doe ik op in mijn dagelijks leven en ook dankzij andere bloggers. De ene dag ben ik blanco, en de volgende dag wil ik wel 10 artikelen tegelijk schrijven. Haha. Als het maar leuk blijft. 🙂 x

Comments are closed.