vouwwagen
Lifestyle

Hersenspinsel over vakantie

Oke, ik geef het toe. Ik ben eigenlijk al toe aan de zomer vakantie. Heerlijk even er tussen uit, niet bezig zijn met alles thuis, maar even genieten van een mooie omgeving. In dit artikel laat ik mijn gedachtes de vrije loop gaan. Hierbij mijn hersenspinsel over vakantie.

Ben jij ook niet toe aan een heerlijke week in de zon, gewoon even niets moeten, en waarbij alles mag. Ik wel hoor, eigenlijk gewoon het hele jaar door. Tegen de winter, en zeker rond kerst begint het bij mij al te kriebelen. Zeker nu ik een eigen vouwwagen heb, wil ik het liefst al een vakantie uit stippelen. Helaas gaat dat niet, want ik moet met meer mensen rekening houden. Maar dit artikel kan er heus wel even bij.

Vakantie naar het buitenland

Eigenlijk gaan wij altijd naar het buitenland op vakantie. Zo ben ik al in Luxemburg, Belgie, Duitsland, Oostenrijk, Polen, en Denemarken geweest. Dit jaar wordt het waarschijnlijk zuid Duitsland, Tsjechië, of Oostenrijk. In ieder geval rond Beieren, want daar kun je alle kanten mee uit. Daarbij wil ik heel graag een keer Wenen bezoeken, en dat is vanaf daar ook nog prima te doen. Ooh wat kan ik hier al naar uit kijken. Laatst kocht ik online de camping gids van 2016 voor maar 5euro! Er staan 8800 campings in het boek, en voor iedereen zit er wel wat tussen. Maar ja, hoe gaan we kiezen tussen als die campings. Nou niet heel moeilijk, we hebben eigenlijk al een standaard lijstje waaraan een camping moet voldoen.
camping vouwwagen

Camping eisen

Allereerst moet de camping niet heel erg mega groot zijn, het moet een zwembad hebben, er moet heel heel erg veel te doen zijn in de omgeving. Dat zijn eigenlijk de 3 dingen waaraan het sowieso moet voldoen. Verder zou het fijn zijn als de camping een winkeltje heeft waar we elke ochtend verse broodjes zouden kunnen halen. En verder, gewoon een mooie omgeving. Valt nog mee, toch? Zelf wil ik heel graag een zwembad op de camping, want als we dan een dag niet weg gaan, moet ik me niet vervelen. Wat ik al wel snel doe op de camping. En dan ben ik niet echt de aardigste persoon om mee in een vouwwagen te zitten. Lees; Je wilt dan niet met mij aan 1 tafel zitten! Haha, nee op de camping heb ik altijd onwijs veel energie op de een of andere manier. Ik heb dan gewoon weinig last van mijn vermoeidheid, en wil er dan alles uithalen wat er uit te halen valt. Logisch toch?

Wanneer ga je dan op vakantie?

Waarschijnlijk boeken we de vakantie dit jaar (zoals gewoonlijk) gewoon in de vakantie zelf. Een week of 2 van te voren. Dat werkt op de een of andere manier bij ons gewoon het beste. We hebben het wel eens veel eerder geboekt (2 a 3 maand van te voren), maar dan wordt iedereen zo zenuwachtig, gestresst, en gehaast. Nee gewoon 2 weken van te voren is voor mij prima. Precies genoeg tijd om alles bij elkaar te pakken. Het één en ander uit te zoeken. Prima toch! En ik ga gewoon voordat we een camping kiezen, eerst onwijs op zoek naar wat er allemaal te doen is in de omgeving. Want daar gaan we toch wel echt voor op vakantie. Om zoveel mogelijk te zien van de omgeving.

Vraag: Ga jij wel eens op vakantie op de camping?