Hersenspinsel over op mezelf wonen

Nee helaas woon ik nog niet op mezelf, maar hopelijk gaat daar binnenkort verandering in komen. Waar denk ik aan bij het onderwerp ‘ op mezelf wonen ’, dat lees je uiteraard in deze hersenspinsel. Woon jij al op jezelf, en wat ging er door jou heen toen dit onderwerp aan bod kwam in jou leven.

Op mezelf wonen

Ik kijk er echt heel erg naar uit. Eigenlijk kan ik gewoon niet wachten om op mezelf te gaan wonen. Al jaren ben ik bezig met mijn uitzet, en heb ik zo goed als alles. Behalve de grote en dure dingen als een tv, bank, koelkast etc. Maar dat komt wel als ik eenmaal dat huisje heb gevonden. Alhoewel je daar eerst een inkomen voor nodig moet hebben, en die heb ik helaas nog niet. Maar dat weerhoudt mij er niet van om lekker eens over dit onderwerp na te gaan denken. Want eigenlijk ben ik hier bijna dagelijks mee bezig, en kan ik er echt naar uit kijken. Op mezelf wonen lijkt me ook gewoon heel erg fijn. Alles is van jezelf, je eigen regels, je eigen ding doen.

Wat zijn je wensen

Geen groot huis, het liefst gewoon een appartementje, in een flatje. Gewoon niet te groot, 1 slaapkamer, een hobbykamer, woonkamer, keuken, wc en douche/bad. En ik ben helemaal tevreden. Ik wil wel echt een hobbykamer, zodat ik in een aparte ruimte bezig kan zijn met mijn blog, mijn financiën, en mijn hobby’s kan uitstallen. Eigenlijk heb ik dus niet heel veel wensen. En heb zelfs al leuke appartementen gezien, die rond de 650euro zijn per maand. Helaas heb ik dat nog niet, dus ik zal toch echt eerst voor een beter inkomen moeten zorgen. En tot die tijd gaan we gewoon lekker verder dromen. Want wil ik bijvoorbeeld wel in Rijssen wonen, en niet ergens anders?

Een woonplaats

Oke, als je mij al langer kent, weet je dat ik altijd zweerde dat ik niet in Rijssen wilde wonen. Sterker nog, ik wil er ook niet begraven worden! Maar waar wil ik dan wel wonen? En hoe vind ik daar een woning. Eerlijk gezegd heb ik eigenlijk geen idee waar ik dan wel wil wonen. Maar liever niet in Rijssen. Ik mag de mensen niet, en de mensen mogen mij niet. We kunnen gewoon niet samen, zeg maar. Waarom? Nouja, ik heb niet echt een twentse opvoeding gehad, maar een Rotterdamse. En dat is het verschil. Doordat ik een andere opvoeding heb gehad, en dus recht voor de raap ben, niet achter iemands rug om praat, pas ik niet in het plaatje van hier. Gek eigenlijk hé! Alsof eerlijkheid hier niet gewaardeerd wordt. Maar goed, waar wil ik dan wel wonen? Ik moet maar eens meer research gaan doen, en me gaan verdiepen in de verschillende huurprijzen van appartementen in de omgeving. Misschien scheelt dat ook wel heel veel in de maand, en tja ik heb toch liever een andere woonplaats dan Rijssen. Rijssen zou alleen makkelijk zijn omdat mijn ouders en broertje er wonen, maar om daarvoor nou in Rijssen te blijven. Ze hebben allebei een auto, dus ze kunnen gewoon langs komen.

Vraag: Heb jij wel eens nagedacht waar jij zou willen wonen?

Volg:

2 Reacties

  1. 19 april / 10:29

    Ik vind het erg leuk om je hersenspinsels te lezen. Dat zet mijn hersenen ook meteen aan het werk, haha. Ik vraag me nu af waar ik later terecht kom 😉

  2. 19 april / 17:37

    Ik zou graag dichter bij school wonen en dus in Brabant gaan wonen. Eigenlijk weet ik gewoon niet zo goed waar ik beginnen moet. Studentenflat is niets voor mij, dus heb ik al plannen samen met een vriendin van mij. Maar voor hoeveel dan, wat zijn onze eisen en bijkomende kosten als gas, water en elektriciteit? Dat zijn lastige punten… Ondertussen droom ik lekker met jou verder! Xoxo