Hersenspinsel over geld – verplichtingen en meer

waarom ik geen beauty meisje ben

Noodzakelijk kwaad als ik het zo mag noemen. Geld, je kunt er niet zonder, maar eigenlijk ook niet met. Je hebt het nodig om eten te kopen, rekeningen te betalen, naar de dokter of tandarts te kunnen, een dagje weg te gaan, en ga zo nog maar even door. Het is een belangrijk deel van ons leven. We kunnen er niet meer omheen, we hebben geld nodig.

Als ik aan geld denk dan denk ik automatisch aan problemen. Het kan heel erg leuk zijn hoor, maar je hebt gelijk ook zoveel verantwoordelijkheden en verplichtingen. Eenmaal de magische 18e levensjaar gepasseerd krijg je steeds meer verantwoordelijkheden en verplichtingen die soms niet zo leuk kunnen zijn. Toen ik nog 15 a 16 jaar was, keek ik heel erg uit naar het moment dat ik eindelijk 18jaar werd, en ‘volwassen’ was. Eenmaal boven die magische leeftijd, wil ik graag terug naar een jaar of 15.

Geld en verplichtingen

Tuurlijk is het hebben van centen ook heel erg leuk. Je kunt er leuke dingen mee kopen die je graag wilt hebben. Iets waar je al heel lang van droomt, wordt werkelijk als je het geld ervoor hebt. Meestal ben ik blij rond de 20e en 24e van de maand, de standaard dagen waarop je meestal salaris ontvangt. Na de 27e vind ik het geld een stukje minder leuk, gezien de rekeningen dan betaald worden. Alles is tegenwoordig zo duur. Een paar honderd euro aan huur, auto verzekering, belastingen, verzekeringen, en dan nog niet gesproken of de boodschappen. Alles kost geld. Het leert je keuzes maken, wat je belangrijk vind bijvoorbeeld. Wil je wel die A merk, of ga je toch voor een goedkopere? Je moet prioriteiten stellen als het aankomt wat je met je geld doet.

Eerder schreef ik al artikelen over geld, budget en meer. Hier kun je het artikel over sparen terug lezen. Ik hoop met mijn blog steeds meer budget artikelen te gaan plaatsen, zelf maak ik continu afwegingen tussen wat ik mooi vind, en wat iets mag kosten. Daarbij kijk ik altijd naar of iets goedkoper kan. Ik zou het leuk vinden om in de reacties jou mening daarover te horen. Let jij op de kleintjes, of ben je daar niet zo van?

One thought on “Hersenspinsel over geld – verplichtingen en meer

  1. Je blogpost is heel herkenbaar! Je kan het geld maar een keer uitgeven, ik ben nu ook steeds aan het bedenken wat mijn prioriteiten zijn.
    Liefs

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: