10 redenen waarom je geen blog moet beginnen
Personal

Hersenspinsel over bloggen

Bloggen, het onderwerp waar ik hoogst waarschijnlijk niet over kan stoppen met schrijven. Een hersenspinsel leek me een heel goed idee, en daarom typ ik nu dit artikel. Wat gaat er door mij heen als ik aan bloggen denk. Dat en meer zal je terug kunnen vinden in dit artikel.

Bloggen, iets wat ik dolgraag dol. Waarbij mijn omgeving niet begrijp waarom ik het doe. Wat dat bloggen dan precies is. En eigenlijk maakt me dat helemaal niet uit. Want bloggen maakt mij gelukkig. Ik kan doen en laten wat ik wil, kan schrijven over dingen die ik graag wil delen. En misschien nog wel het belangrijkste, ik kan mezelf zijn. In real life is dat niet altijd even makkelijk, omdat mensen vaak snel een oordeel over je klaar hebben. Maar hier op mijn website, kan ik gewoon mezelf zijn, zodat dat ik belemmerd wordt in mijn doen en laten.

Wat bloggen voor mij betekend

Vind iemand mijn artikel niet leuk, klikt die weg. Maar daar merk ik persoonlijk eigenlijk niets van. Vind iemand het artikel wel leuk, laat het hoogst waarschijnlijk een reactie achter, waar ik dan weer automatisch vrolijk van wordt als ik het lees. Ik ben dankbaar voor iedere reactie die achtergelaten wordt op mijn blog. Iemand neemt de moeite om even te reageren, even te vertellen hoe hij/zij erover denkt. Dat vind ik bijzonder. Ik heb door het bloggen al zoveel lieve mensen mogen ontmoeten. En ik hoop er in de toekomst alleen nog maar meer te mogen ontvangen. Met bloggen zal ik nooit stoppen, het is mijn uitlaatklep, mijn hobby en misschien ook wel mijn kindje. Ik doe wat ik leuk vind, en dat maakt me deels gelukkig. Ook ik heb zo mijn dromen wat bloggen betreft. Tuurlijk hoop ik er ooit mijn bedrijf van te kunnen maken. Ik kan hem nu al inschrijven bij de KVK, maar ik vind dat ik nog niet genoeg inkomsten verdien om er van te gaan leven. Uuhm ik verdien zo weinig dat ik er misschien net mijn zorgverzekering 1 maand van kan betalen. Maar wie weet, ooit. Het is niet mijn drijfveer, want dat zou me misschien niet zo gelukkig maken.
10 redenen waarom je geen blog moet beginnen

Ik kan mezelf zijn

Wat bloggen zo speciaal maakt voor mij is dat ik anderen blij kan maken met mijn artikelen. Mijn mening en gevoelens kan overbrengen via een artikel. En dat is voor mij het belangrijkste met bloggen, dat ik er zelf blij van wordt. En zolang ik dat ben en blijf, komt het heus ooit wel dat bedrijfje. Er veranderd zoveel de laatste tijd in ‘blogland’, dat ik het soms allemaal even niet kan bijhouden. Er zijn veel grote bloggers gestopt, maar er beginnen er nog dagelijks zoveel nieuwe. Het liefst zou ik iedere blog een keer willen bezoeken, maar om ze allemaal te vinden is nogal een zoekwerk.

En dan nog het puntje dat bloggen dood zou zeggen. Jeetje echt, wie ben jij om dat te bepalen! Sorry hoor, maar bloggen is nog net zo levend als dat ik ben, en dat heeft niet te maken met anderen. Bloggen doe je voornamelijk omdat je het zelf leuk vind, en vind jij het niet meer leuk. Prima, maar anderen wel! En dus kan je nooit zeggen dat iets dood is, terwijl heel veel anderen daar anders over denken. Dat is hetzelfde als dat ik mezelf doodverklaar, terwijl ik nog springlevend ben.. Dat kan toch ook niet. Ik snap echt niet waarom mensen zeggen dat het dood is. Laat iedereen lekker zelf bepalen of die wil bloggen of niet, en of iemand blogs wil lezen of niet.

En nu heb ik wel weer genoeg mijn mening gedeeld voor vandaag. Laat we weten hoe jij denkt over bloggen. Wat maakt bloggen voor jou zo speciaal?