Hersenspinsel over artikelen schrijven

10 redenen waarom je geen blog moet beginnen

Tijd voor een nieuwe hersenspinsel. Eentje over artikelen schrijven dit keer, want ik denk dat ik daar wel veel over kan vertellen/schrijven. Hoe schrijf ik artikelen, hoe bedenk ik nieuwe onderwerpen, en hoe blijf ik hierin zo dicht mogelijk bij mijzelf.

Artikelen schrijven, iets wat ik niet had gedacht te doen toen ik nog jonger was. Het is niet alleen leuk, maar ik kan er ook mijn ei in kwijt. Delen wat ik leuk vind, wat ik niet leuk vind, wat mij dwars zit, of waar ik razend enthousiast over ben. Je kunt wel zeggen dat mijn blog mijn uitgebreide dagboek is, waar in ik best wel veel over mezelf deel. Ik laat immers zien wie ik ben, wat ik leuk vind, wat mij bezig houdt en hoe ik denk over bepaalde onderwerpen. En of jullie het nou lezen of niet, ik schrijf ze toch.

Artikelen schrijven

Het schrijven van artikelen of blogpost, is mijn tweede natuur geworden. Het gaat al zo automatisch en natuurlijk dat ik eigenlijk niet anders weet. Was ik voor ik een blog had nog een verlegen meisje die haar mening niet durfde te delen, ben ik inmiddels flink gegroeid, en durf ik bijna alles te zeggen. Het kan me eigenlijk ook nog maar weinig schelen of een ander het er niet mee eens is, het is mijn mening, en die ga ik niet perse veranderen omdat anderen het er niet mee eens zijn. Ik ben wie ik ben, en dat durf ik nu te laten zien. Ook op mijn blog kun je dat steeds meer terug zien (denk ik), omdat ik mijn mening meer laat doorschemeren, en durf te laten zien wat ik leuk vind, en wat ik vooral ook niet leuk vind.

Bedenken, uitwerken, en inplannen

Mijn artikelen schrijf ik eigenlijk altijd op mijn laptop, in het begin vaak nog met WordPress, maar nu steeds meer in Word. Op die manier hoef ik artikelen niet meteen in te plannen, maar kan ik ze eventueel bewaren voor later. Zo probeer ik vooruit te werken, en rekening te houden met momenten waar ik niet op voorbereid kan zijn. Bijvoorbeeld werk, of ziek zijn. Het is dan wel fijn om iets achter de hand te hebben, wat je eigenlijk toch al wilde delen op je blog. Zelf vind ik dit echt een hele fijn manier geworden om vooruit te werken, en ook nieuwe ideeen uit te werken. Zo heb ik niet meer 90 concepten op wordpress, maar gewoon een documentje in Word met alle ideeen die ik zou willen uitwerken. Veel handiger, overzichtelijker, en makkelijker uit te werken vind ik zelf.

Maak jij eigenlijk wel eens gebruik van je inspiratie en werk je dan vooruit? Of schrijf je liever het artikel op dat ene moment als je hem online wilt zetten? Laat het weten in de reacties, ik ben erg benieuwd hoe jullie dat doen, met vooruit werken en inplannen.

One thought on “Hersenspinsel over artikelen schrijven

  1. ik plan zelden vooruit, ik krijg dat niet geregeld qua tijd 🙂
    ook schrijf ik mijn blogs gewoon op wordpress, niet zoals jij nu doet in Word..
    maar het klinkt wel heel logisch, want als je zo even een krabbel kwijt wil is Word veel handiger.

    Als ik ineens heel veel tijd heb en ook heel veel in mijn hoofd heb wat ik zo op kan schrijven, dan wil ik nog wel eens inplannen, maar meestal worden de artikelen geschreven en direct geplaatst.

    Met andere woorden: ik wou dat ik meer tijd heb! 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: