Hersenspinsel Kerst is speciaal en anders.

Een hersenspinsel over kerst kan natuurlijk niet ontbreken. Wat gaat er door mij heen als ik aan kerst denk. Dat en meer schreef ik hier in dit artikel. Benieuwd wat kerst bij mij naar boven haalt? Lees dan gezellig verder, naar mijn hersenspinsel kerst.

Kerst is iets speciaals. Dat merk je waarschijnlijk zelf ook wel. Eigenlijk is heel December al kerst, en let maar eens goed op, in December is iedereen een stuk anders. Het heeft iets magisch, iets speciaals waardoor we allemaal een beetje zijn die maand. Het lijkt soms wel alsof mensen aardiger zijn, vrolijker, meer zin hebben in dingen. Maar wat betekend kerst voor mij, en waar denk ik dan zowel allemaal aan bij het woord Kerst. Het antwoord daarop staat hieronder in dit artikel geschreven. Ik liet mijn gedachten het werk doen, en schreef alles op wat ik dacht.

Hersenspinsel Kerst is speciaal

Kerst staat voor tradities. Althans daar denk ik aan op dit moment. Zolang ik me kan herinneren, gourmetten we eigenlijk altijd met kerst. Ja een paar jaar geleden deden we dat niet maar maakte we een 4 gangen menu. Nou dat was alles behalve een succes. Het eten was wel lekker hoor, daar absoluut niet van. Maar je bent eigenlijk toch de hele middag bezig in de keuken, en ook tijdens het eten. Nee doe mij maar gourmetten. Dat vind ik toch het leukste, en ook lekkerste. Dit jaar is de kersttraditie toch wel wat anders bij ons. We doen bijvoorbeeld voor het eerst niet aan kerstcadeautjes. Dat vind ik zelf echt heel jammer, want dat is toch wel één van de dingen die kerst zo leuk en speciaal maken. Ik heb wel een kleinigheidje voor mijn jongste broertje mee genomen bij de DM afgelopen weekend. Kerst is eigenlijk toch een verjaardag van iedereen zeg maar. Nog maar een paar dagen en dan is het alweer kerst.

Wat doen wij met de kerstdagen?

We doen eigenlijk niet zo heel veel bijzonders dit jaar met kerst. Op eerste kerstdag gaan we gezellig gourmetten met het hele gezin en met Opa erbij. Op tweede kerstdag hebben we eigenlijk nog niets gepland. Het wordt waarschijnlijk gewoon iets makkelijks, zonder al te veel poes pas. Wat we qua eten doen, is waarschijnlijk of restjes van de gourmet, of een gevulde varkenshaas uit de oven. Dit jaar is iedereen eens echt vrij met de kerstdagen, en gaan we waarschijnlijk films op netflix kijken. Ik waarschijnlijk gewoon lekker bezig voor mijn blog, want dat doe ik graag. Gewoon niet veel bijzonders dus. Vind ik zelf ook niet zo erg, want ben nog steeds niet beter van de buikgriep. Wat misschien wel leuk is om alvast te vertellen is dat er op 25 december (eerste kerstdag dus), een leuke kerst winactie online komt, die maandag de 26e om 12uur afloopt. Je kunt dan een heel gaaf pakket winnen. Een kerstcadeautje van mij voor één van jullie. En dan is het echt even voorbij met de winacties, in ieder geval wel voor dit jaar.

Vraag: Waar denk jij aan bij het woord kerst?

Volg:

1 Reactie

 1. 21 december / 09:18

  Bij het woord Kerst denk ik aan warmte, samen zijn.
  Het is zoals jij zegt een magische maand..
  iedereen lijkt een beetje zachter te worden en ik zou het liefst voor iedereen wat willen kopen, want ik vind dat iedereen een cadeautje moet krijgen met Kerst!
  Mijn kerstpakket geef ik meestal weg aan een gezin die het echt nodig hebben, ik heb al een pakket met voedsel aan school gegeven en ik wil het liefst zoveel mogelijk delen..
  Ik wens je een fijne Kerst Carolien!
  xxx