Helemaal het einde – Familie van Berkel

familie van berkel

Als laatst aangekomen familie, krijgen jullie natuurlijk ook een persoonlijke brief van mij. Het duurde wel iets langer dan de andere brieven, maar hier is hij dan. Mijn persoonlijke brief aan de Familie van Berkel van het programma Helemaal het einde.

Allereerst echt heel stoer dat jullie mee doen met het programma! En wat leuk om eens een Christelijk gezin op de televisie te zien. En wat lastig moet het zijn daar op Kaapverdië een gemeente te vinden die dezelfde gedachten en waarden/normen hebben in het geloof als dat jullie hebben. Zelf vind ik dat in Nederland al een hele klus, laat staan in het buitenland!

Beste familie van Berkel,

Zonder echt doel en opgezet plan verhuizen naar een land dat je niet kent, moet vast moeilijk en zwaar zijn geweest! Samen met de andere families een bestaan op te bouwen op Kaapverdië lijkt mij een hele klus. Je komt in een land dat je niet kent, je spreekt de taal niet en heb allemaal jonge kinderen, waarvan ook nog een puber. Dan kom je aan en zie je dat je enkel een tent tot beschikking hebt en een groot stuk grond. Maar wel een heel mooi stuk grond, waar jullie samen met de familie de Weijer een heel mooi verblijf van gaan maken. De foto’s die online voorbij komen op social media beloven veel goeds. Een vakantie park met huisjes is natuurlijk altijd een goed idee. Daarbij de palmbomen en je waant je in een tropische vakantie. Ik kan niet wachten om te zien hoe jullie samenwerking verder gaat.

Het is mooi om te zien dat de families het zoveel leuker en gezelliger hebben met elkaar dan het vorige seizoen. Ondanks dat jullie als gezin later aan het programma begonnen dan de andere families kunnen jullie het (zoals het op de tv uitgezonden wordt) goed met iedereen vinden. Het is dan ook zeker geen straf om elke maandagavond naar het programma te kijken. Het idee over de foto’s van de lokale bevolking/natuur is een erg mooi idee, en wat mij betreft zeker de moeite waard om dat idee verder uit te werken. Een mooi boek samenstellen en te koop aan bieden met foto’s van de natuur op Kaapverdië en de lokale bevolking. Iets goeds doen voor de bevolking daar kan alleen maar gestimuleerd worden.

Houd jullie Christelijke normen en waarden vast! En dan rest mij niets anders dan jullie ook nog heel veel geluk, liefde en wijsheid te wensen op Kaapverdië.

Liefs,
Carolien

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.