Helemaal het einde – Familie Beerens

Ook jullie zullen er aan moeten geloven, een persoonlijke brief van mij. De afgelopen weken heb ik al veel van jullie kunnen zien in het programma Helemaal het einde. En ik ben al een redelijk duidelijk beeld van jullie kunnen krijgen. Dus hierbij mijn persoonlijke brief aan jullie!

Beste Familie Beerens van het programma Helemaal het einde,

Allereerst wil ik kwijt dat ik deze brief (en ook de brieven naar de andere families) niet schrijf om jullie af te kraken of andere negatieve gebeuren naar boven te brengen. Ik vind het juist super stoer dat jullie zo’n avontuur durven aangaan! Zo, dat gezegt te hebben kan ik beginnen aan mijn brief voor jullie.

Wat zijn jullie een leuk gezin met leuke jonge kinderen! Kinderen zijn zo makkelijk en vinden het waarschijnlijk ook stukken makkelijker om zo ver van hun vertrouwde plek hier in Nederland te zijn. Jullie zijn op elkaar aangewezen en moeten vanaf de basis beginnen. Het opbouwen van een bestaat in een land dat je niet kent en waarvan je de taal niet spreekt is dan ook heel erg moeilijk. Maar de manier waarop jullie er in staan is echt heel mooi. Samen met voornamelijk Familie Molenaar zijn jullie een vakantiepark aan het opzetten. Een mooi idee, maar de twijfels die jullie geregeld uitspreken voor de camera hebben ook mij aan het twijfelen gezet. Ik beschreef het ook al in mijn brief aan jullie buren Familie Molenaar. Inmiddels ben ik er van overtuigd dat jullie samen een bestaan kunnen opbouwen!

Omdat wij op de tv niet alles te zien krijgen, wat in zekere zin ook logisch is, ben ik toch wel heel benieuwd of jullie iets met de gewassen op jullie land gaan doen. Dat zou een mooie eerste inkomstenbron kunnen zijn! De gewassen staan immers niet voor niets op jullie verdeelde landschap. Hoe gaaf zou het zijn als jullie hiermee de bevolking van het land zouden helpen. Jullie als hoofdbron de gewassen en samen met de familie Molenaar het vakantiepark.

En dan het geweldige kleine hondje aka puppy die jullie mee hebben genomen van de straat. Hier zouden we in Nederland nog een voorbeeld aan kunnen nemen. Onze asielgebouwen zitten helemaal vol maar toch kopen we liever een konijn in de winkel. Jullie gaven die puppy wel de kans op een beter bestaan en een mooi liefdevol leven! De reactie van iedereen op luizen was werkelijk prachtig. Ik heb echt even moeten lachen.

Dan rest mij niets anders dan jullie veel geluk te wensen! Jullie gaan het vast voor elkaar krijgen om een bestaan op te bouwen op Kaapverdie, zeker samen met de hulp van de andere families. Zolang je zowel je twijfels als zekerheiden met de anderen deelt komt het helemaal goed.

Liefs,
Carolien

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.