Heerlijke producten van You Madu

you madu

Een tijdje geleden kreeg ik een tof pakketje met producten van het merk You Madu. Deze webshop biedt 100% natuurlijke en vegan producten aan, producten die veel beter zijn voor jou en de natuur. Daarnaast heel erg betaalbaar en veel producten die je kunt gebruiken bij een DIY. Bijvoorbeeld om je eigen gezichtsmasker te maken. Benieuwd wat ik van deze producten vond en wat ik er mee heb gemaakt?

In het pakketje dat ik ontving zaten 5 producten. Gele bijenwas , Witch hazel, frankincense olie, oregano olie en ylang ylang olie. De bijenwas blijft nog even liggen, want daar wil ik binnenkort een leuke DIY mee maken maar de andere producten zijn al meerdere malen in gebruik geweest.

You Madu

You Madu heeft een heleboel mooie producten in de webshop. Natuurlijke verzorgingsproducten, producten die je kunt gebruiken voor DIY maar ook ‘kant en klare’ producten die je gelijk kunt gebruiken. Zeker als je op zoek bent naar producten om je eigen verzorgingsproducten mee te maken, dan ben je bij You Madu aan het goede adres om te starten met dit proces.

Nu ben ik zelf nog heel erg zoekende naar het maken van mijn eigen producten voor mijn huid, haar, nagels etc. Vorig jaar ben ik begonnen met het maken van rollers met essentiële oliën daarin, dat ga ik dit jaar verder uitbreiden. Verder wil ik beginnen met gezicht crème, zonnebrandcrème en een haarmasker of shampoo. Maar laten we het nu hebben over de producten die ik heb uitgeprobeerd.
you madu

De producten die ik heb uitgeprobeerd


Gele bijenwas 100gram €6,95
Ideaal voor het maken van je eigen lippenbalsem, lotion of ander verzorgingsproduct. Het beschermt de huid en heeft antibacteriële eigenschappen.

Witch hazel 100ml €6,95
Toverhazelaar vermindert ontstekingen, bestrijdt acne en is een natuurlijke alcoholvrije toner. Gebruik hem maximaal 4 keer per week.

Frankincense essentiële olie 10ml €9,95
Ook wel bekend als wierook (Boswellia serrata), hydrateert en hersteld de huid, vervaagt littekens en striemen, herstelt wondjes en bestrijdt daarnaast ook mond bacteriën. Het beste gebruik je dit in combinatie met een draagolie (2 druppels op een theelepel draagolie).

Oregano essentiële olie 10ml €9,95
Deze essentiële olie is ontstekingsremmend, schimmelwerend en is een natuurlijke en krachtige antioxidant die de huid verstevigt.

Ylang Ylang essentiële olie 10ml €13,95
Ylang Ylang wordt gemaakt van de bloemen van de Cananga odorata boom uit Indonesië. De essentiële olie gaat vermoeidheid tegen en verbetert de bloedsomloop.

Hoe ik deze producten heb ervaren?

Van de producten die ik hierboven heb benoemd, heb ik alleen de bijenwas nog niet uitgeprobeerd. Deze laat ik nog even liggen want hier wil ik binnenkort een leuke DIY mee maken. De essentiële oliën hebben al een aantal keren in de diffuser gezeten en van de frankincense olie is ook apart verwerkt in een roller. Hier heb ik namelijk een litteken roller mee gemaakt die ik regelmatig smeer op de 2 littekens van de operatie van juli. Ik heb hierbij 2 druppels olie gedaan in een 10ml roller en verder afgevuld met een draagolie. Misschien dat ik hier binnenkort een apart artikel over schrijf waarin ik hier meer over vertel.

De producten van You Madu heb ik als zeer fijn ervaren en ervaar ik nog altijd zo! Langzaam aan stap ik over naar natuurlijke producten die goed zijn voor mij en de natuur. Met deze producten van You Madu heb ik weer een stap in de goede richting gezet.

Ik ben wel benieuwd of jij ook al gebruik maakt van natuurlijke producten?

  • De producten uit dit artikel heb ik gekregen van een bedrijf en/of merk.
About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.