Heerlijke eigengemaakte eiersalade!

Een tijd geleden probeerde wij thuis iets nieuws uit! Namelijk om zelf een hele lekkere eiersalade te maken! Met het spelen van ingrediënten is het ons gelukt om een hele lekkere eiersalade te maken die iedereen thuis makkelijk zelf kan maken! Het is een stuk gezonder dan de eiersalades uit de winkel, en zeker als je met meerdere in huis woont ook een stuk voordeliger! Vandaag laat ik jullie zien hoe wij thuis een hele lekkere eiersalade maken!
_DSC2378

Ook al gebruiken wij mayonaise en een klein beetje ketchup, alsnog is het een stuk gezonder doordat er veel minder E nummers in zitten (de E nummer die erin zitten zijn van de mayo en ketchup)! En daarnaast heeft het een hele lekkere smaak en je proeft echt alle ingrediënten!

Wat voor ingrediënten gebruiken we?:
– 8 eieren
– Mayonaise (je kunt alle soorten mayo gebruiken)
– Ketchup (je kunt alle soorten ketchup gebruiken)
– Zout
– Peper
– Bieslook

_DSC2379
Kook de eieren totdat ze hard gekookt zijn. Daarna pel je het schilletje eraf en doe je de eieren in een ruime kom waarin je de salade kan maken! Prak de eieren fijn, zelf vind ik het fijn als het niet heel erg fijn is, maar je nog wel de ei terug herkent.
Daarna doe je er zout en peper naar smaak bij, en voeg je ook wat bieslook toe naar smaak. Mocht je dit niet lekker vinden, kun je het ook weg laten natuurlijk! Zelf vind ik het wel een stuk lekkerder door de fijne smaak van de bieslook!

Als je dit al iets door elkaar hebt gemengd kun je de mayonaise toevoegen (maak het klaar alsof je gevulde eieren maakt, dit is namelijk bijna het hetzelfde!), en daarna voeg je nog een flinke scheut ketchup toe. Daarna is het goed mengen en even proeven of het goed op smaak is. Mocht je van iets nog iets  missen voeg je dit nog toe!
eiersalade

Daarna even in de koelkast zetten om koud te laten worden, en vervolgens kun je er heerlijk van genieten! Bijvoorbeeld op toastjes, maar ook is het heel erg lekker op brood!
eiersalade

Lusten jullie eiersalade? En zo ja koop jij het, of maak je het zelf?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

32 thoughts on “Heerlijke eigengemaakte eiersalade!

 1. Wat gaaf en leuk idee om een salade zelf te maken! Ik ben zelf geen fan van eiersalade.. maar volgens mij kan je dit ook bijvoorbeeld met tonijn of andere producten maken!

  1. Dankje! Je kan het ook met andere ingrediënten maken bijvoorbeeld! Ligt er helemaal aan wat je lekker vindt!

  1. Zeker een keer proberen! Is erg lekker! Zeker nu het wat warmer begint te worden! Veel lekkerder dan uit de winkel!

 2. Je kunt inderdaad elke mayo gebruiken maar bij ieder mayo is de smaak anders. De een scherp de ander zacht. Zelf mayo maken is ook een fluitje van een cent en echt veel smakelijker. Je Padt hem aan, aan jouw smaak.

  1. Helemaal gelijk! Het is ook wat jij lekkerder vindt, lust je iets niet, dan doe je het er niet in. Het is ook een beetje uitproberen wat je lekker vindt, en wat je wilt gebruiken (of wat je kan gebruiken)

 3. Eigenlijk is het echt wel gemakkelijk om zelf klaar te maken he 🙂 Ik ben dol op eiersalade en kocht het meestal wel in de winkel. Ik heb het een keertje zelf klaargemaakte eiersalade geprobeerd en sindsdien vind ik de gekochte gewoon niet lekker meer 🙂 Liefs! x

  1. Haha, ik heb precies hetzelfde! Ik lust die uit de winkel gewoon echt niet meer! Het is zo’n rare smaak vergeleken met de zelfgemaakte! Heerlijke verse salade! xx

 4. Altijd beter dan gekochte 😉
  Ik doe er nog een teentje look bij, en een fijn gesnipperd uitje.

  Aum Shanthi

  1. Jaa precies! Ooh ook heel erg lekker, ga ik de volgende keer ook eens toevoegen, net even een frisse smaak erdoor is ook erg fijn!

   Fijne dag!

 5. anche se ho evidenti problemi con la lingua olandese, debbo dire che il tuo è davvero un ottimo blog! Saluti dall’Italia!

Comments are closed.