Hawaii bollen – Food Friday

Hawaii bollen

Je hebt ze vast wel eens zien liggen bij de Bakker Bart. De Hawaii bollen, die er altijd zo ontzettend lekker uit zien. Maar wist je dat je dit heel gemakkelijk en snel thuis ook kunt maken. Ik laat je graag zien hoe je dit kunt doen, en ondertussen geniet ik van de geur van de warme Hawaii bollen.

Hawaii bollen

Wat heb je nodig?

Allereerst natuurlijk Italiaanse bollen, natuurlijk ook Ham, Kaas, Ananas & Tomatenpuree. Je kunt aan de tomatenpuree ook Italiaanse kruiden toevoegen voor meer smaak, en een drupje olie zodat het iets vloeibaarder wordt.

Hawaii bollen
Hoe je dit klaar maakt is eigenlijk super simpel. Je snijd de Italiaanse bollen door de helft, en smeert daar een ruime lepel tomatenpuree op. Daarna beleg je hem met ham, ananas en vervolgens bovenop de kaas. En dan hoeft hij alleen nog maar de oven in en zodra de kaas gesmolten is, is het broodje klaar.

Hawaii bollen
Hierboven op de foto zie je hoe het er uit komt te zien. Natuurlijk komt er iets meer kaas overheen, maar zo kun je goed zien hoe je het op bouwt.

Variatie

Super makkelijk te maken, en binnen 15 minuten heb je je verse Hawaii bol klaar. Ik gebruikte hier stukjes ananas, maar je kan er ook voor kiezen om ringen te nemen. Die gebruiken ze bij de bakker bijvoorbeeld ook. Zelf vind ik stukjes alleen iets makkelijker eten. Je kan hierin natuurlijk nog meer variëren. Zo kun je in plaats van jonge kaas die ik hier heb gebruikt, ook andere kaas gebruiken. Denk aan smeltkaas, geraspte kaas, oude kaas, etc. Lust je geen ham dan kun je dat natuurlijk ook weg laten. Zie het als een pizza broodje, daarmee kun je ook eindeloos variëren.

Vraag: Maak jij wel eens aparte lunch gerechtjes? En kende jij de Hawaii bollen?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.