Havermout appelkruimel taartjes maken – Simpel, lekker en snel!

Havermout appelkruimel taartjes

Havermout appelkruimel taartjes, heel simpel, lekker maar ook best snel klaar. Hoe ik deze havermout appelkruimel taartjes maak is eigenlijk vrij simpel. Het zijn niet echt instagram waardige fotos maar ze zijn echt heerlijk! En daar gaat het uiteindelijk om toch?

Havermout appelkruimel taartjes zijn een stuk voedzamer en lekkerder dan de gewone appelkruimel taartjes. Het bloem wordt voor een groot deel vervangen door havermout wat het taartje ook een lekkere bite geeft. Het recept is geïnspireerd op de havermout kruimeltaartjes van Koopmans. Maar helemaal zelf maken is natuurlijk veel leuker en gezonder. De appel kun je ook vervangen door baan, bessen, aardbeien en alle soorten fruit die jou lekker lijken.

Havermout appelkruimel taartjes

Voor het maken van zo’n 8 tot 10 taartjes heb je de volgende ingrediënten nodig:
– 1 a 2 appels in kleine blokjes
– een klein handje rozijnen (niet perse nodig maar wel erg lekker!)
– glas havermout
– glas bloem
– 1 ei
– kaneel/suiker of kaneelsuiker
– 80 gram roomboter of margarine

Havermout appelkruimel taartjes

De bereidingswijze:
Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Doe de glas havermout en bloem in een beslagkom. Klopt het ei goed door elkaar en doe 1/3 bij de havermout en bloem in de beslagkom. Voeg nu ook de zachte boter toe en mix het deeg tot een grof en kruimelig deeg. Mocht het te fijn zijn kun je nog een klein beetje ei toevoegen voor de binding. Verdeel vervolgens 2 derde van het deeg over de bakjes. En druk het goed aan zodat er een bodem met rand ontstaat.

Havermout appelkruimel taartjes

Nu de bakjes klaar zijn kun je het appel mengsel maken. Meng de appelstukjes met de kaneel en suiker of kaneelsuiker die je gebruikt. Als je dit goed door elkaar heb gemengd kun je het mengsel verdelen over de bakjes die je hiervoor met het deeg hebt bedekt. Met de rest van het deeg dat je over hebt maak je kruimels en verdeel je over de bakjes. Besprenkel de taartjes met wat melk of een geklopt ei zodat ze mooi bruin worden. Vervolgens bak je alles af op 180 graden voor zo’n 15 tot 20 minuten (afhankelijk van de oven).

Eet ze warm of koud, beide zijn erg lekker. Serveer met een bolletje vanille ijs als je er een toetje/dessert van wil maken of serveer de taartjes op een schaal bij een verjaardag of visite.

Maak jij zelf wel eens recepten met havermout?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Havermout appelkruimel taartjes maken – Simpel, lekker en snel!

Comments are closed.