vroeger en nu
gastblog

Happy list – Gastblog van Demi

Hey lieve lezers van Carolien,

Vandaag wil ik eigenlijk wat tips geven voor de momenten dat het wat minder gaat. Voor als je bijvoorbeeld een slecht cijfer hebt gehaald, of als je een baaldag hebt, eigenlijk voor de momenten waarop je je rot voelt. Want ik weet zeker dat we allemaal weleens van dat soort momenten hebben. Tijd voor een happy list, waar ik hopelijk jou wat vrolijker kan maken!

Een happy list is voor iedereen anders. Maar ik kan je wel een aantal tips geven hoe zo’n lijstje eruit kan zien. Daarom maakte ik de lijst hieronder. Een happy list!

  1. – Maak een ‘Happy boek’. Een boek waarin je allemaal leuke foto’s plakt, quotes, mooie zinnen uit liedjes en andere dingen waar je blij van wordt. Versier het zoals jezelf wilt, en blader er dan doorheen op de momenten dat je je rot voelt.
  • – Voel je je rot over jezelf? Maak dan een lijstje met jouw beste eigenschappen en karaktertrekjes. Deze lijst is bedoeld om het positieve in jezelf naar boven te halen en jezelf meer te accepteren. Fouten maken mag, want niemand is perfect.
  • – Maak een ‘Happy playlist’ aan op Spotify of YouTube, en luister ernaar op de momenten dat je niet lekker in je vel zit. Binnen de kortste keren swing en zing je mee.
  • – Knuffel je dier, of knuffel degene met wie je altijd zo fijn kunt praten. Een knuffel van je dierbare zal je onmiddellijk doen opbloeien.
  • Kijk humoristische video’s op YouTube, of video’s van schattige dieren. Niets is zo leuk dan lachen.
  • – Neem een lekkere warme douche, of ga even lekker ontspannen in een warm bad. De warmte van het water doet je ontspannen.
  • Snacken is ook iets wat zeker helpt, vooral chocolade, maar doe het wel met mate.
  • – Sporten werkt ook voor velen, zeker om je hoofd even helemaal leeg te maken.
  • Ga naar het strand. Niets werkt zo ontspannend als de frisse lucht bij het strand, het zand onder je voeten en de rustgevende geluiden van de zee.

Hopelijk voel je je met deze tips snel weer Happy, want ik werd al helemaal Happy na het schrijven van dit artikel, hihi. Probeer altijd positief te blijven, hoe moeilijk dat soms ook is. Geloof me, na iedere bui komt een regenboog, ook al lijkt dat soms van niet.

Groetjes, Demi