Hapjes van Aubergine – Food Friday

aubergine
Ik tijdje terug probeerde ik nieuwe receptjes uit. En zo is dit recept van aubergine geboren. Ik maakte snacks/hapjes  die in een half uurtje klaar zijn. Makkelijk te maken, weinig ingrediënten en een heerlijk tussendoortje, en ook nog eens redelijk gezond! Benieuwd hoe ik deze hapjes heb gemaakt?

Aubergine hapjes

Ik gebruikte voor dit recept maar 3 ingrediënten, namelijk aubergine, geraspte kaas, en salsa. De salsa kun je eventueel ook nog zelf maken of vervangen door tomatensaus. Simpel, snel en heel erg lekker.

aubergine
Wat moet je doen?
Snijd de aubergine in gelijke plakken. Niet te dun maar ook niet te dik. Daarna heb ik alle plakken op een bakpapier gelegd, en heb ik er een rijke lepel met salsa op gesmeerd. Een beetje zoals je ook een pizza gaat beleggen. Bovenop de salsa heb ik de geraspte kaas gedaan.

Je bakt de hapjes / snacks af in de oven op 200 graden, voor zo’n 15 a 20 minuten. Een beetje afhankelijk van hoe snel de oven warm wordt, en of de aubergine zacht is geworden. De kaas moet in ieder geval gesmolten zijn.
aubergine
En als ze dan uit de oven komen dan zien ze er zo uit. Echt heerlijk vind ik zelf. Ik houd af en toe wel van hartige hapjes, en dit is echt wel een favoriet geworden. Zeker omdat je maar zo weinig nodig hebt, en het snel klaar is.

aubergine
Je kunt ze zowel warm als koud op eten, maar persoonlijk kies ik liever voor warm. Je kunt ze voor 20 seconde in de magnetron zetten en dan zijn ze warm genoeg om weer van te smullen. Heb je hapjes over, zet ze dan wel in de koelkast, dan blijven ze nog wat langer goed.

Deze hapjes zijn niet alleen leuk en lekker als tussendoortje, ook bij een verjaardag of visite is het leuk om te serveren.

Vraag: Maak jij wel eens hartige hapjes, en zou jij deze hapjes van aubergine uit proberen?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.