Handige tips voor lenzendragers! En toekomstige lenzendragers!

lenzendragers, goede nachtrust

Draag jij al lenzen of heb je een bril en zit je erover na te denken om over te stappen op lenzen? Dan heb ik hier een aantal goede tips voor jou op een rij om het gebruik zo makkelijk en veilig mogelijk te maken. Inmiddels draag ik al bijna 10 jaar lezen en dit bevalt mij erg goed. Hier mijn tips voor jou!

Een aantal handige basis tips voor lenzendragers en lenzendragers to be! Oké en ik ben eerlijk, ik vergeet het ook wel eens, zelfs na zoveel jaar dragen. Maar op je ogen wil je zuinig zijn en daarom is het belangrijk om altijd op hygiëne te letten (hier later meer over).

Handige tips die je zo kunt toepassen

1. Hygiëne
Hier begint eigenlijk alles mee. Je wilt geen oogontsteking krijgen omdat je met je vieze vingers (vol bacteriën) je nieuwe lenzen in doet. Vervang regelmatig je lenzendoosje (zelf doe ik dit 2x per jaar). Was je handen voordat je aan je lenzen gaat zitten. Vervang op tijd je lenzen voor een nieuw setje (zet dit in je agenda of in je telefoon, zo vergeet je niet wanneer je je lenzen moet vervangen).

2. Doe je lenzen ’s avonds uit!
Dit vergeet ik nog wel eens (en gelukkig gaat het altijd goed tot nu toe) maar je wilt natuurlijk niet wakker worden met een lens achterin je oog. Daarnaast kunnen je ogen even tot rust komen als je je lenzen uit doet. Heb je een bril, zet dan je bril op zolang je nog niet gaat slapen.

3. Gebruik de juiste lenzenvloeistof
Heb je zachte lenzen, gebruik dan ook lenzenvloeistof die geschikt is voor zachte lenzen. Heb je gevoelige ogen? Kijk dan naar sensitive lenzenvloeistof. Sindsdien heb ik een stuk minder last van mijn gevoelige ogen, echt een aanrader! Zo gebruik ik de sensitive lenzenvloeistof voor zachte lenzen van Kruidvat.

4. Gebruik lenzen die bij je ogen passen
Dit is even zoeken maar als je uiteindelijk lenzen hebt gevonden die bij je ogen passen scheelt dit veel gezeur. Ik gebruikte in het begin de lenzen die de opticien mij gaf maar was hier niet tevreden over. Ik probeerde de lenzen van Kruidvat en gebruik die nu zeker al 9 jaar! Voor nog geen 30 euro per jaar ben ik klaar en heb ik geen last van droge ogen of geïrriteerde ogen.

5. Vakantie!
Ga je op vakantie of een weekend weg? Vergeet dan niet te controleren of je je lenzen moet vervangen. Ik neem altijd standaard een setje extra lenzen mee ook al hoef ik ze nog niet te wisselen (ik gebruik maandlenzen). Mocht er iets met de lenzen zijn kan ik ze altijd wisselen zonder dat ik verplicht mij bril op hoef te doen.

Draag jij ook lenzen en heb jij nog tips voor andere lenzendragers? Laat het weten in de reacties, ik ben heel erg benieuwd!

Tagged in :
About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “Handige tips voor lenzendragers! En toekomstige lenzendragers!

 1. Hoe wist jij toen je de eerste paar contactlenzen in die winkel ging kopen welke sterkte jij voor jou ogen nodig had?
  Ik had nl. meer dan dertig jaren lang geleden zeer dure contactlenzen gekocht in een brillen zaak die ongeveer duizend gulden hadden gekost.
  Toen een aantal maanden in het vloeistof laten staan.
  Je raadt het al….
  Ik kon ze weggooien.
  Later maandlenzen geprobeerd van een brillen zaak.
  Daar kon ik niet normaal door kijken.
  Dus toch maar mijn bril weer opgezet.
  Dank er toch over om weerweer contactle te nemen.
  Maar ben er zo bang voor dat ik verkeerde sterkte koop.
  Heb een bril varifocaal.
  Heb een sterkte op papier van de opticien.
  Alvast bedankt voor je reactie…..

  Een fijn weekend

  1. Ik heb precies dezelfde sterkte met mijn lenzen als met mijn bril. Destijds begonnen met maandlenzen bij de opticien (maar kostte zoveel) dat ik na tip van een vriendin de lenzen van Kruidvat probeerde. Sinsdien nooit meer iets anders gekocht. Het is sowieso handig om eerst je ogen te laten meten bij een opticien en vervolgens lenzen te kiezen die bij je sterkte passen.

   Jij ook een fijn weekend!

 2. Heb bijna twee jaar gelezen lenzen uitgeprobeerd, maar daar zag ik nog minder door dan wanneer ik zonder bril over straat loop. Mij werd toen ook verteld dat een cilinder niet in maandlenzen verwerkt kon worden en aangezien ik niet meteen de harde lenzen wilde kopen, hield het voor mij op. Ik wil nog wel een keer weer lenzen proberen, maar dan bij een andere brillenzaak.

  Liefs,
  Marloes

Comments are closed.