Ham kaasbroodjes maak je natuurlijk zelf!

Vandaag laat ik jullie een heel erg lekker recept zien, ik ben namelijk  helemaal fan geworden van de kaasbroodjes die ik op Foodgloss voorbij zag komen! Ik heb een variatie gemaakt, namelijk met een plakje ham erbij, de ham kaasbroodjes. Vandaar dat ik ze ham-kaasbroodjes noem! Ik heb haar recept gebruik en hier en daar wat aangepast met wat ik in huis had.
DSC_1090
Het recept voor de ham-kaasbroodjes is als volgt:
Wat heb je nodig? (voor 10 kaasbroodjes)
– 1 pakje bladerdeeg
– 60 gram boter
– 60 gram bloem
– 300ml groentebouillon
– 200 gram kaas (ik heb cheddar cheese gebruik omdat ik dit echt een enorm lekkere kaas vindt)
– 1 ei
– peper en zout
– 10 plakjes ham (net zoveel als dat je kaasbroodjes maakt)

Allereerst is het belangrijk dat je de plakjes bladerdeeg laat ontdooien zodat je er makkelijk mee kunt werken.
DSC_1085
Daarna ga je een roe maken dit kun je zien in het filmpje van Foodgloss. (link in het begin stukje van deze blog)
Ik heb dus inplaats van gewone geraspte kaas, cheddar cheese gebruikt. Maar je kunt natuurlijk ook oude kaas gebruik. Gebruik wat jij lekker vindt! Als je klaar bent met de roe is het belangrijk dat je het uit de pan haalt en even op een bord of plaat laat koud worden. Ik deed dat op een bord en had maar zo’n 5minuten nodig totdat ik het kon gaan gebruiken.
DSC_1084
Zodra het niet meer te warm is kun je het in reepjes snijden en verdelen op de dan al ontdooide plakjes bladerdeeg. Wil je nou alleen kaasbroodjes dan laat je de stap met een plakje ham weg.
Ik deed er zoals ik al zei een plakje ham tussen.
DSC_1087
Eerst een reepje kaas mengel.

DSC_1086
En een plakje ham erover heen.
En dan kun je beginnen met dichtvouwen. Gewoon dubbel klappen eigenlijk.
DSC_1088
Ik maak ze dicht met een leuk randje die je er met een vorkje in kunt drukken. Zorg er wel voor dat de kaas/hambroodjes goed dicht zitten anders loopt de kaas er alsnog uit in de oven!
Als je ze hebt dicht gevouwen kun je ze op een bakplaat leggen en insmeren met een ei mengseltje.

DSC_1089
En daarna kunnen ze de oven in voor ongeveer een half uurtje op 190/200  graden. Het hangt van je oven af hoelang ze er echt in moeten, de eerste broodjes waren bij mij na 30 minuten klaar, terwijl de 2e lading die erin ging nog geen 15 minuten nodig hadden.

DSC_1091-001
Zorg ervoor dat de buitenkant mooi goudbruin van kleur zijn. En als je ze dan open snijd zien ze er zo uit.
Heerlijke gesmolten kaas en een plakje ham! Ja ik ben helemaal fan!
Een makkelijke en snelle maaltijd voor een zondag. 🙂

Wat vinden jullie lekkerder, met of zonder ham?

Volg:

12 Reacties

  1. 12 februari / 09:13

    Dat is een lekkere receptje die kan je ook gebruiken als je feestje heb.

  2. 13 februari / 21:51

    Ohh, wat ziet dat er lekker uit! Ik krijg er honger van haha!

  3. 3 augustus / 07:18

    Dat ziet er heerlijk uit en niet zo moeilijk ook! Alleen heeft Foodgloss haar kanaal al een tijdje geleden verwijderd, dus je linkje werkt niet meer Zou dan nog graag weten hoe je de ‘roe’ maakt!

  4. 3 augustus / 13:45

    Ziet er heerlijk uit! Alleen heeft Foodgloss een tijdje geleden al haar kanaal verwijderd! Het linkje doet het dus ook niet Zou graag dan nog willen weten hoe je de ‘roe’ maakt, want wil dit zeker zelf ook een keer maken!

  5. Marieke
    4 augustus / 15:57

    mmmm…. smullen zeg. doe ga ik onthouden.

Wat lief dat je een reactie wilt achterlaten!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.