Halloween looks – wonden maken

Halloween, een thema die ik dit jaar voor het eerst echt ga behandelen op mijn blog. Afgelopen zondag kon je al een artikel over Halloween lezen waarin ik makeup looks liet zien. Dit keer is het de beurt aan wonden maken. Ik laat 3 voorbeelden zien die ik zelf maakte, en die jij ook heel makkelijk zelf kunt namaken.

Wonden maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Met een beetje nepbloed kom je al een heel eind, en gaat het er al heel echt uit zien. Ik maakte 3 voorbeelden; blaren, een diepe wond, en schaafwonden. Alle 3 de voorbeelden kun je namaken, en zijn niet moeilijk. Per voorbeeld leg ik onder de foto uit hoe je dit kunt doen.

Wonden maken

wonden maken

Blaren: Dit is een hele simpele, want je heb namelijk enkel een tissue en vaseline nodig. Smeer een flinke laag vaseline op de plek en leg hierop de tissue. Om het nog echter te maken druk je op willekeurige plek wat harder op de tissue zodat er ‘bultjes’ ontstaan. Voor een echte look kun je met rode en groene kleurstof of verf/make-up de huid rond de blaren aandikken.

wonden maken

Diep wond: Voor deze wond heb je wat meer dingen nodig als voor de blaren. Je hebt namelijk gelantine, glucosestroop en water nodig. Daarmee maak je ‘nephuid’. Meng de gelatine met de glucosestroop en water  (1 eetlepel gelatine, 1 eetlepel water en een halve eetlepel glucosestrop). Zet alles in de magnetron en warm het even op. Meng alles goed door elkaar tot de gelatine is opgelost. Laat het daarna afkoelen om er vervolgens je eigen nephuid van te maken. Ik liet het wat harder worden zodat ik 1 grote lap zou hebben. Dit legde ik op mijn huid (plakt vanzelf), en ging vervolgens met een schaar er een wond van maken. Je mag hier best een rare vorm van maken, want wonden zijn niet perfect. Ga dan eerst met wat groene verf of makeup in de wond om het donker te maken. Vervolgens ga je er met rode verf of makeup overheen, en maak je de huid eromheen ook beschadigd. Dan hoef je daarna alleen nog het nepbloed in de wond te spuiten, en klaar!

wonden maken
Schaafwonden: Als je erg vloeibare nepbloed hebt, kun je hier wat glucosestroop doorheen mengen zodat het wat dikker wordt. Breng dit daarna aan op de huid, en laat het even drogen.  Maak de plek waar je de wond wilt, groter dan het eindresultaat. Als het is opgedroogd ga je er met een washandje overheen, en worden het schaafwonden.

Welke wond vind jij het engste?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

5 thoughts on “Halloween looks – wonden maken

  1. Gaaf !! Ziet er echt vet uit.
    Ik wil ook eens van dat spul in huis halen, want mijn dochter maakt altijd van die freaky dingen met simpelweg knutsellijm en tissues te gebruiken (en gewone make up).. maar als je ziet wat ze daar al mee kan dan wil ik wel eens weten wat ze met echte grimeerschmink kan!

Comments are closed.