Groentesoep

Soep, ik ben er dol op! Daarna vandaag een soep recept, ik maakte namelijk verse groentesoep van een soep pakket. Weten of het de moeite waard was, of dat je het maar beter kunt laten liggen in de winkel? Je leest het nu!

Soep, je mag mij er voor wakker maken als ik slaap. Ik ben er dol op, en wat is er nu beter dan het zelf vers te maken. Soep uit blik of pakje vind ik lang niet zo lekker (lees eigenlijk helemaal niet lekker!), dan verse soep. Logisch toch? Ik zag bij de Dirk van de Broek dit soep pakket liggen, en nam hem maar al te graag mee naar huis. Wat vind ik er van?

Groentesoep

groentesoep

In dit pakket zat alles (behalve water) om de soep te kunnen maken. Wat zit er precies in het pakket?
– Ui
– Winterpeen
– Prei
– Bloemkool
– Peterselie
– Selderij
– Bouillonblokjes

Bereidingswijze:

Was de groente en schil de winterpeen. Breng 1,5 liter water aan de kook en los hierin de bouillon blokjes op. Snijd de ui in stukjes, de winterpeen in blokjes (ik deed hem door de rasp, is veel lekkerder eten in de soep!), de prei in halve ringen, en de bloemkool in kleine roosjes. Voeg de gesneden groente toe en laat deze mee koken tot de gewenste gaarheid. Snijd op het laatste moment de peterselie en de selderij fijn en voeg deze ook nog toe aan de soep. Nog even laten doorkoken en klaar. Eetsmakelijk!

Heb jij wel eens verse groentesoep gemaakt? En ook al eens een vers soep pakket gekocht?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Groentesoep

  1. Verse groentesoep … in de winter maak ik 1 tot 2 keer per week soep, allerhande soorten. In de zomer minder. En een soeppakket, goh… misschien een keer of vier. Altijd goed meegevallen hoor maar aangezien ik 5 dagen op 7 vers kook heb ik altijd wel genoeg groenten in huis om soep mee te maken

Comments are closed.