Personal

Grazia’s water challenge!

Ik ga weer beginnen met een nieuwe challenge! En dit maal is het een challenge die in de Grazia stond, namelijk de water challenge! Ik las er een heel artikel over, en ik wist wat water met mij eigenlijk lichaam kon doen dus ga ik een maand lang deze challenge doen, en daarna de resultaten bekijken. Wil je weten wat het precies inhoudt? Lees dan verder!


Grazia’s water challenge is eigenlijk een redelijk eenvoudige challenge die iedereen zou kunnen doen. Namelijk water drinken, en het liefst zo veel mogelijk. Nu heb je 2 verschillende, namelijk 2 liter water per dag, of 3 liter water per dag.
Ik kocht eerder al een flesje cola (slecht hé!) waar 0,5 l water in past, want ik drink nou eenmaal heel slecht als ik steeds heen en weer moet lopen naar de keuken. Met een flesje in de buurt drink ik vaak toch veel meer! Dus een flesje van 0,5 liter. Dat zou betekenen dat ik minstens 4 flesjes water moet drinken wil ik aan de 2 liter komen.
Super uitdaging voor mij!

De challenge in het kort:
Één maand 2 liter water per dag
– Iedere dag drink je minimaal 2 liter water, groene thee of witte thee
– Af en toe cheaten is toegestaan. Dus zo nu en dan een glaasje wijn, blikje cola of kop koffie zijn niet verboden (liever niet natuurlijk), als je daarnaast maar wel aan de 2 liter water per dag komt. En wissel ieder drankje af met een glas, je raadt het al, water.

Of;

Één maand 3 liter water per dag
– Iedere dag drink je minimaal 3 liter water, groene thee of witte thee.
– Alcohol, frisdrank, koffie, voorverpakte vruchtensappen en voorverpakte smoothies, kortom alles wat géén water is, staan op deze maand op de black list.

Wat ga ik doen?
Ik wil in eerste instantie 1 dag uitproberen door alleen water en thee te drinken op hoeveel liter ik kan komen (2 of 3 liter). En daarna een streep trekken welke ik ga doen. Ik ga gewoon eten wat ik normaal ook eet, met eventueel gewoon tussendoortjes. Dus ik verander mijn eet patroon verder niet! Verder wil ik het elke dag vast gaan leggen door middel van een klein update blogje, die ik elke week online ga zetten op mijn blog.

Ik startte de Challenge op Zondag 11 januari 2015, en hij eindigt op woensdag 11 februari 2015.
Het moet zat te doen zijn, zeker omdat je ook kan wisselen tussen thee of water.

Nou houd ik het wel bij een maandje want ik weet als ik hier langer mee door ga dat ik te veel ga afvallen.
Maar 1 maandje kan toch geen kwaad? We zullen het zien!

Drinken jullie wel genoeg water?

Veel liefs,
Carolien

6 thoughts on “Grazia’s water challenge!”

    1. Dankje! Jaa ik ben echt benieuwd of ik het volhoudt, ik kom normaal gesproken nooit aan 2 liter, met geen enkel drinken. Dus een super uitdaging! Maar heb mn eerste 0,7 l al binnen!

  1. Je kan de andere dranken ook mee tellen dat is ook je vocht maar inderdaad het water is toch een stukje beter.

Comments are closed.