Gourmet favorieten – Food Friday

gourmet

gourmet
Als ik ergens dol op ben, dan is het wel op gourmet. Zelf kiezen wat je eet, en gezellig met zijn alle aan tafel en genieten van lekker eten. Normaal gesproken gourmetten wij alleen met kerst, maar dit jaar maakte we een uitzondering. Ik deel graag mijn favorieten met jullie op de gourmet. Met daarbij een paar leuke en vooral handige tips.

Op de gourmet eet ik het liefst gecombineerd vlees en groenten. Ook vind ik het lekker om stokbrood met kruidboter te eten. Kruidboter kun je heel gemakkelijk zelf maken met roomboter en kruiden als peterselie en een beetje knoflook. Maar er bestaan ook hele handige kruidenpotjes speciaal voor kruidenboter. Echt een aanrader!

Gourmet vlees

gourmet
Wij proberen zoveel mogelijk te variëren tijdens het gourmetten. We hebben dan ook geen standaard bordje, maar wel een aantal vleessoorten die standaard terug komen. Wat dacht je van gehaktballetjes, kipblokjes, tartaar, biefstuk. Op het bordje hierboven hebben we ook nog worstjes, varkenshaas, en varkenslapje gemarineerd in BBQ saus.
Wat ik persoonlijk ook erg lekker vind op de gourmet is vis.

Gourmet groente

gourmet
We probeerde iets nieuws, namelijk groene asperges die we voorgekookt hadden. En het was echt heerlijk. Nog even roosteren en daarna smullen maar. Daarbij is het ook erg lekker om aardappel blokjes klaar te maken. Deze zijn gemarineerd in peterselie en knoflook olie. Erg jammer! Daarnaast in de zie je onze zelf gemaakte champignons saus, waar binnenkort ook een artikel over gaat komen, want hij was erg lekker! En super simpel om zelf te maken.

gourmet
Erg lekker vind ik zelf is aubergine en courgette op de gourmet. En champignons mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Achter in het witte schaaltje zitten champignons en uien gebakken. Echt heerlijk bij het gourmetten, en erg lekker bij de biefstuk en varkenshaas.

Dit zijn echt mijn favorieten tijdens het gourmetten. Laat mij weten wat jij lekker vind om te eten!

Vraag: Wat eet jij tijdens het gourmetten, en heb jij wel eens aparte dingen uitgeprobeerd?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Gourmet favorieten – Food Friday

Comments are closed.