Golabki van Pudliszki – Proefmonster

Golabki van Pudliszki

Tijd voor mijn eerste proefmonster. Ik dit eerste artikel van Proefmonster ga ik iets heel bijzonders uitproberen. Bij de Jumbo verkopen ze namelijk Poolse producten, en daarvan kocht ik er 1. Om uit te proberen, en om jullie hiermee kennis te laten maken. Golabki van Pudliszki zijn koolrolletjes met vulling in tomatensaus. Ik vertel je er graag meer over in dit artikel.

Zelf maakte ik het recept als eens op mijn blog. Lees hier het recept van Golobki. Toen ik dit potje zag staan in het schap bij de Jumbo wist ik zeker dat ik het wilde uitproberen. Ik ben dol op Golabki, (oftewel koolrolletjes), en wilde graag kijken of dit een beetje overeen komt met hoe ze horen te smaken. In dit artikel laat ik je zien hoe het potje en de inhoud ervan eruit ziet. En of het te eten is, en of ik het jou zou aanraden.

Golabki van Pudliszki

Op het eerste gezicht zie je aan de verpakking misschien niet gelijk wat het is. Het is een pot waar 500 gr in zit. Op de achterkant zit een witte sticker waarin in het Nederlands staat wat het precies in houd. Ook hoe je het moet bereiden, en de voedingswaarde. Er staat dat er 2 porties in de verpakking zitten, in mijn pot zaten 3 rolletjes. Dat is voldoende voor 1 grote eter of 2 kleine eters.
golabki
De inhoud van de pot deed ik in een pannetje en dit warmde ik op. Je kunt het ook in de magnetron opwarmen, maar zelf kies ik liever voor een pannetje. Zo kan de saus namelijk nog wat in dikken, en krijg je geen ‘soep’. Het ziet er misschien nog niet echt smakelijk uit als het koud is, maar ik kan je al wel zeggen dat het absoluut lekkerder is dan dat het er hierboven op de foto uit ziet.

Bereiden, en smaak?

Na een kleine 10 minuten opwarmen, deed ik 1,5 rolletje in een schaaltje met wat van de saus. De andere helft gaf ik aan mijn moeder, zodat ook zij het kon proeven. De expert op Pools eten betreft zeg maar. De saus is iets ingedikt en ook iets roder van kleur nu het goed warm is. Hieronder op de foto kun je het doorgesneden koolrolletje zien. Het is gemalen varkensvlees met rijst (wij kennen dat als Tarly). De kool is uitzonderlijk zacht, en de smaak komt goed overeen met zelfgemaakte koolrolletjes. Ik vond het zeker het uitproberen waard.

golabki
Natuurlijk kan niets tippen als de verse bereiding, maar dit komt goed in de buurt. Mocht je eens nieuwsgierig zijn naar deze Poolse koolrolletjes, dan kun je ze best een keer proberen. Waarschijnlijk zal je als je dit nog nooit hebt gehad, even moeten wennen aan de structuur, en de smaak. Maar het is zeker niet vies. De kool en het vlees hebben veel smaak, en de saus maakt het compleet.

Deze pot met Golabki van Pudliszki is te koop bij Jumbo filialen, en kost €2,59. Bij de meeste filialen staat het bij de buitenlandse producten, of bij de vega producten in de buurt. Vraag er na bij jou filiaal of zit dit en andere Poolse producten hebben.

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.