Gofry – Food Friday

gofry
Vorige week liet ik jullie zien hoe je zelf chocolade saus kunt maken, en vandaag gaan we die saus gebruiken voor het recept dat ik jullie vandaag ga laten zien. Je kunt hier onwijs veel variaties op maken, en kiezen wat jij lekker vind om te eten. Ik laat je vandaag één van mijn favorieten zien.

Gofry oftewel wafels met heel veel lekkers erbij kun je bijna overal ter wereld eten. Elk land heeft bijna wel zijn eigen variant erop. Iedereen kent wel de Belgische wafels, maar vandaag laat ik jullie een Poolse variant zien. Gofry, kun je overal op straat halen in Polen, en als je daar een keer op vakantie gaat, moet je dit echt een keer proeven. Het is echt heerlijk, en daarom maken wij regelmatig thuis ook wafels. Je kunt van alles op je wafels leggen. Het meest gebruikelijke is slagroom, en chocolade saus, met fruit.

Wat heb je nodig?
– Wafelmix (met 200 ml water of melk)
Eventueel naar eigen smaak:
– Fruit (vers of in blik)
– Slagroom
– Chocoladesaus
– Chocolade snippers
– Poedersuiker
gofry

Natuurlijk kun je naast de wafels je eigen smaak toevoegen, ik heb mandarijntjes in blik gebruik (die zijn iets zurig, en dat breekt net het hele mierzoete af), met chocolade snippers, chocolade saus en een klein beetje poedersuiker. Ik ben er echt dol op. Een heuse suiker bom! Het maken van de wafels doe je volgens het recept van het pak. Dat ga ik jullie verder niet uitleggen.
Ik wil jullie graag wat mooie foto’s delen van mijn creatie. Want ik ben best wel een beetje trots op deze foto’s, ik weet zeker dat je er nu ook zin in krijgt!
gofry
gofry
gofry

Eet jij wel eens wafels? En wat zou jij op je wafel doen, als je alles mocht kiezen? Laat het me weten in de reacties.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.