Glutenvrije bananen pannenkoeken met boekweitmeel

glutenvrije bananen pannenkoeken

Een tijdje geleden deelde ik al een recept voor glutenvrije pannenkoeken. Nu heb ik ook een recept voor glutenvrije bananen pannenkoeken met boekweitmeel, super lekker en heel makkelijk te maken! Ideaal als je om wat voor reden dan ook glutenvrij moet/wil eten en op zoek bent naar een lekker recept om te lunchen.

Voor de glutenvrije pannenkoeken gebruik ik boekweitmeel, eerder probeerde ik de glutenvrije zelfrijzend bakmeel van Albert Heijn eigen merk maar die vond ik niet lekker (daarbij stonk het beslag ook enorm!). Maar de boekweitmeel van het glutenvrije schap is wel erg lekker en ideaal voor pannenkoeken.

Glutenvrije bananen pannenkoeken
glutenvrije bananen pannenkoeken

Pannenkoeken zijn echt mijn favoriete lunch en toen ik glutenvrij ging eten was ik even heel teleurgesteld. Hoe moest ik nu nog ooit pannenkoeken maken en eten? Na een zoektocht vond ik een heleboel glutenvrije meel soorten waar je prima pannenkoeken mee kunt maken. Mijn favoriete meel is toch wel boekweitmeel, het is nog redelijk betaalbaar en je kunt het voor veel verschillende dingen gebruiken. Dit keer maakte ik glutenvrije bananen pannenkoeken met boekweitmeel, heerlijk met een beetje stroop!

Ingrediënten:
– 2 eieren
– 500 ml melk
– 150 gram boekweitmeel
– 2 rijpe bananen
– theelepel kaneel
– wat boter om in te bakken

Bereidingswijze:
Mix alle ingrediënten tot je een klontjesvrij beslag hebt. Wat de boekweitmeel betreft is het even aanvoelen hoeveel je nodig hebt. Het beslag van de boekweitmeel is een stuk dunner dan je gewend bent van het normale pannenkoeken beslag. Schik hier niet van, het komt helemaal goed!

Van dit beslag kun je zo’n 10 pannenkoeken bakken, afhankelijk natuurlijk van de grote van je pan bak je er meer of minder.

Heb jij wel eens pannenkoeken gemaakt met boekweitmeel?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Glutenvrije bananen pannenkoeken met boekweitmeel

  1. Dit ziet er heerlijk uit
    Ik kan alleen niet tegen eieren.

    Een fijme dag ‍♀️

Comments are closed.