Glutenvrije bananen brood met cacao nibs en pindakaas!

glutenvrije bananenbrood

Ik eet zeer regelmatig glutenvrij vanwege de ziekte van Crohn (en mijn heftige reacties op teveel gluten). De producten in de winkel zijn nou niet allemaal even gezond en vaak bomvol suikers. Ik maakte een ‘gezondere’ glutenvrije bananenbrood met cacao nibs en pindakaas. Hoe ook jij dit eenvoudig zelf kunt maken, dat leg ik je natuurlijk allemaal uit!

Zolang ik niet meer dan 2 momenten heb waarbij ik gluten eet gaat het goed, maar eet ik de hele dag door gluten dan is het mis. Althans dit was de afgelopen maanden zo. Nu ik weer ben begonnen met paardenmelk gaat het gelukkig een stuk beter. Maar dat weerhoudt mij er niet van om door te gaan met glutenvrije momenten. Beter voor de darmen zullen we maar zeggen!

Glutenvrije bananenbrood

Ik vind deze glutenvrije bananenbrood dus echt heel erg lekker. Daarnaast is het ook nog eens super makkelijk te maken en eet je iets beter dan de klant en klare producten uit de supermarkt.

Wat heb je nodig?
– 3 bananen
– 2 grote lepels pindakaas
– 2 eetlepels cacao nibs (ongeveer 75 gram)
– 200 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel (ik gebruik die van Albert heijn eigen merk graag!)
– 3 eieren
– 2 eetlepels honing of ander zoetmiddel
– Kaneel (naar eigen smaak)

Wat je eventueel nog meer kunt toevoegen:
– Verschillende soorten noten
glutenvrije bananenbrood

Hoe ik dit klaargemaakt?

Eigenlijk is dit recept heel erg simpel, maar niet zoals je gewent bent van een gewone bananenbrood. Omdat glutenvrije bakmixen nu eenmaal anders werken en niet helemaal hetzelfde effect hebben als gewone bakmixen. Niet erg maar houd er dus rekening mee dat het allemaal wat natter is.

Klaar om te beginnen?
Verwarm de oven voor op zo’n 200 graden. Pak een kom of grote schaal waar je het beslag in gaat maken. Prak hierin eerst de bananen fijn zodat je daarna de andere ingrediënten kunt toevoegen. Meng alles goed door elkaar en giet daarna het beslag in een ingevette cakevorm. Nu kan de cakevorm de oven in voor zo’n 60 tot 75 minuten (afhankelijk van je oven) tot het bananenbrood er droog uit komt. Dit controleer je door een sateprikker in het midden van de cake te prikken. Komt er geen deeg mee dan is het klaar en dus gaar.

Laat het nu eerst afkoelen voordat je het uit de vorm gaat halen. Bestrooi eventueel wat poedersuiker erover heen, of ga voor een uitbundigere versie met stukjes chocolade (eventueel vlokken!) en wat extra pindakaas eroverheen. Zelf ging ik voor de poedersuiker wat ik echt heel erg lekker vond. Het was niet te zoet en prima te gebruiken als tussendoortje.

Eetsmakelijk!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.