Glutenvrij | Heerlijke noodles van bruine rijst, pompoen en gember!

glutenvrije bruine rijst noodles

Glutenvrij eten is echt zo slecht niet hoor, ik laat vandaag een heerlijk recept zien die helemaal glutenvrij is en heel veel smaak bevat. Dit gerecht heb je in minder dan een half uur al op tafel staan en kun je volledig aanpassen aan je eigen wensen. Benieuwd naar deze glutenvrije noodles van bruine rijst?

Deze bruine rijst noodles met pompoen en gember kocht ik online en bevat zo’n 3 porties. Handig verpakt per portie en te gebruiken voor vele recepten. Ik maakte er een roerbak noodle gerecht mee, helemaal geïmproviseerd met wat ik in huis had.

Noodles van bruine rijst, pompoen en gember!

Toen ik dit gerecht maakte was ik bezig met een deels maag besparend dieet omdat ik mijn voeding weer aan het opbouwen was na een weekend waarin ik niks binnen hield. Dit at ik op de 6e dag waarin ik weer probeerde ‘normaal’ te gaan eten. Ik hoef niet echt glutenvrij te eten maar merk dat mijn buik dat wel beter verdraagt dan gluten pasta’s of producten. Daarom maak ik regelmatig recepten die glutenvrij zijn zodat ik mijn buik ontlast. Anyway, het ging natuurlijk om het recept.
glutenvrije bruine rijst noodles

Wat ik heb gebruik voor dit gerecht:
– Noodles van bruine rijst, pompoen en gember
– Kipfilet
– Champignons
– Prei
– Tauge
– Kurkuma kruiden
– Soja saus
– Olijfolie om in te bakken
– Knoflook

Hoeveelheden is afhankelijk voor hoeveel mensen je het maakt. Ik heb een klein beetje van alles gebruikt (wat ik nog over had). Bijvoorbeeld 3 grote champignons, een kwart prei, handje tauge en 1 knoflook. Kipfilet heb ik 1 kleine filet gebruikt.

Hoe maakte ik het en wat vond ik van de noodles?

Het maken van dit gerecht is eigenlijk vrij simpel. Voor de noodles volgde ik de verpakking en liet ik deze even koken in een pannetje water. Voor de ‘saus’ als je dat zo wilt noemen gebruikte ik een koekenpan. Daarin deed in een flinke scheut olijfolie en sneed ik van de kipfilet kleine reepjes. Deze bakte ik daarna in de koekenpan en deed ik daar ongeveer een theelepel kurkuma kruiden bij. Vervolgens voegde ik daar de knoflook, champignons en de rest van de groente aan toe. Deze liet ik allemaal mee bakken totdat alles gaar was. Vervolgens deed ik daar de soja saus op gevoel bij (ongeveer net zoveel als de olijfolie die je eerder in de pan deed).
Zodra de bruine rijst noodles gaar zijn spoel je deze af met koud water en voeg je deze toe aan de groenten. Deze bak je even mee totdat alles goed gemengd is en dan is het gerecht klaar.

Ik vond de noodles echt heerlijk, de pompoen en gember hebben geen hele sterke smaak maar zijn heel licht aanwezig wat het gerecht net even een andere beleving geeft. Van dit merk noodles heb ik nog een andere smaak liggen die ik ook snel ga uitproberen. Wil jij deze noodles ook kopen? Ik kocht ze op de webshop van Body&Fit. Ze hebben regelmatig de glutenvrije producten in de aanbieding.

Eet jij wel eens glutenvrij?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.