Give it a try | De groene kneusjesbox van Plantje.nl

kneusjesbox, plantje,

Ik zag weer een prachtig initiatief voorbij komen die heel goed past in deze serie Give it a try! Dit keer bestelde ik de groene kneusjesbox van Plantje.nl. De zogenoemde kneusjes veroveren inmiddels heel internet en menig huiskamer. Wat de kneusjesbox precies is, wat er in mijn box zat en hoe jij hem ook kunt bemachtigen, dat lees je natuurlijk in dit artikel! Ik neem je mee met Give it a try!

In deze nieuwe serie neem ik je mee met het concept Give it a try. Tijdens mijn laatste brainstorm sessie kwam ik er achter dat ik vaker wat leuke of aparte dingen wil uitproberen en jullie daarmee kennis te laten maken. Je kunt dus regelmatig zo’n artikel verwachten. Eerder schreef ik al over de Unwasted box.

Bestellen op Plantje.nl

Plantje.nl is een webshop met allerlei soorten planten. Ze hebben al een tijdje een heel leuk initiatief, namelijk de kneusjesbox. Een box vol met planten die niet verkocht kunnen worden door een schoonheidsfoutje, een verkeerde potmaat en noem maar op. De doos wordt gevuld met 7 tot 12 planten afhankelijk van het aanbod, de grote van de planten etc. Nadat ik vol werd gespamd op instagram, besloot ik om ook maar eens zo’n box te bestellen.
kneusjesbox, plantje,

Ik bestelde de box op dinsdag 28 april om 9.25uur en ontving de box op zaterdag 9 mei om 13.05uur in huis. Op de dinsdag ervoor kreeg ik al een verzendbevestiging en ik was echt even bang dat mijn planten helemaal uitgedroogd binnen zouden komen door de warme dagen die we hadden. Er bleek iets fout te zijn gegaan want op vrijdag kreeg ik een mailtje van de klantenservice dat mijn pakket nog niet verstuurd was en dat hij die dag of de dag erna verstuurd zou gaan worden. Gelukkig ontving ik de grote doos van Plantje al de dag erna op zaterdag 9 mei. Helaas werd ik wat minder vrolijk van de bezorging, de doos was al flink beschadigd, de bezorger gooide ermee en hield de doos zelfs bijna op z’n kop. Ik kon wel huilen, dat begrijp je! Tijdens het uitpakken van de doos was al meteen duidelijk dat ze niet zo netjes zijn omgegaan met het bezorgen van de planten, ondanks de grote stickers met breekbaar erop.

Zo waren een aantal planten hun potgrond kwijt (deze zal door de hele doos heen), waren er meerder takjes of bladeren afgebroken en was alles ook nog eens zeiknat door al het natte potgrond dat door de doos heen was gegooid. Nee, de bezorging was echt om te huilen! Daar heb ik dan ook gelijk een klacht voor ingediend bij GLS want dit is geen style.
plantje, teranium

Wat zat er in de Groene kneusjesbox?


Niet op elk potje stond de naam van de plant, maar na wat zoeken op internet en hun website te hebben doorzocht kwam ik op alle namen van de planten die ik ontving. In de doos zaten de volgende planten:
1. Aloe Vera – potmaat 15
2. Calathea Shadow – potmaat 13
3. Epipremnum Pinnatum (hangplant – potmaat 15
4. Kalanchoe Tomentosa – potmaat 12
5. Tradescantia Sitara – potmaat 12
6. Monstera – potmaat 17
7. Hypoestes phyllostachya – potmaat 12
8. Polystichum setiferum (naaldvaren) – potmaat 17
9. Kalanchoe roze – potmaat 12
10. Dracaena sanderiana – potmaat 12
11. Pachyphytum oviferum – potmaat 12
12. Muehlenbeckia (haarmos) – potmaat 13

Van de Monstera hebben we 1 stekje uit de pot kunnen halen, van de kalanchoe tomentosa en de pachyphytum hebben we 3 aparte plantjes uit 1 pot gehaald. Waardoor we van deze hele box maar liefst 17 aparte plantjes hebben!
kneusjesbox
teracotta bloempot schilderenkeusjesbox van plantje

Give it a try!

Als ik de bezorging even links laat liggen, want hier kan de webshop namelijk niet heel veel meer aan doen. Dan ben ik eigenlijk best tevreden met deze Give it a try! Maar liefst 12 planten die ik heb kunnen vermeerderen naar 17 vanwege de stekjes of meerder planten in 1 pot. Ook kreeg ik een mooie mix tussen wat grotere planten en de wat klein blijvende planten. Wat ik dan nog wel jammer vind is dat er geen informatie over de planten bij zit. Op een aantal van de potten stonden de namen, maar helaas op een deel ervan niet en moest ik op internet op zoeken. Ook heb je geen informatie over hoe je de planten moet verzorgen, houden ze van veel water of niet, houden ze van een zonnige plek of juist een koele en donkere ruimte. Niks, nada, nopes qua informatie. Dus dat zou zeker een tip zijn voor de webshop!

Verder leek het mij leuk om binnenkort wat meer te vertellen over de verschillende planten die ik heb gekregen in deze kneusjesbox. Voor iedereen die geen idee heeft wat hij heeft gekregen, juist wat meer informatie wilt hebben over die ene specifieke plant. Plus, ik wil jullie graag meer vertellen over de bloempotten die ik gemaakt heb!

Wil jij dat ik iets ga testen, ontdekken of gewoon weg deel hier op mijn blog onder de categorie Give it a try, laat het dan weten in de reacties!

Kende jij de groene kneusjesbox al?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.