Gevulde muffins – Food Friday

gevulde muffins

De perfecte snack voor tussendoor, of voor op een feestje. Deze gevulde muffins zijn binnen een kwartier klaar om op tafel te worden gezet. En je kan er ook nog eens eindeloos mee variëren. Ik laat je zien hoe ik deze gevulde muffins maak, en hoe ik ze het lekkerst vind. Een makkelijk recept, die iedereen kan maken.

De Ingrediënten voor 12 stuks

– 3 eieren
– Ham
– Een paar blokjes kaas
– 3 grote Champignons
– Een handje gesneden paprika
– Een kleine rode ui
– Peper, zout, paprika poeder en kerrie poeder.
gevulde muffins

De bereidingswijze voor gevulde muffins

Dit recept is heel simpel om te maken. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ham, champignons, paprika, en ui in kleine stukjes. Hoe kleiner en fijner hoe lekkerder het zal smaken in de muffin. Als je dit allemaal gesneden hebt voeg je alles samen in een grote kom. Zodat je de groenten makkelijk kunt mengen.

gevulde muffins
Tijd om de eieren in een schaaltje los te kloppen. Voeg daarbij de kruiden toe op smaak. Het is wel aan te raden om in ieder geval zout te gebruiken, anders smaken ze redelijk flauw. Daarna kun je het ei mengsel bij de gesneden groenten voegen, en dit even door elkaar mengen. Als alles goed gemengd is, kun je het verdelen in een cupcake vorm. Ik gebruik bij voorkeur een siliconen vorm, want dan plakken de muffins nooit vast aan de vorm. Je hebt in een siliconen vorm ook geen boter nodig om in te vetten. Dat heb je wel nodig bij een ijzeren vorm. Als je alles hebt verdeeld over de vormpjes kunnen ze in de oven.

Smullen maar!

De muffins zijn klaar als de eieren gaar zijn, en de kaas is gesmolten. Ze zullen er uit zien zoals op de foto hieronder. Bij mij is dat na ongeveer 15 minuten.
gevulde muffins

Zien ze er niet heerlijk uit. Tijdens een feestje bijvoorbeeld een verjaardag, is het ook heel leuk om dit op tafel te zetten. Door de cupcake vormpjes is het een makkelijk eetbaar formaat. Ook leuk tijdens een high tea! En je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten. Zo heb ik wel eens prei gebruikt in plaats van ui, wat ook heel lekker was.

Vraag: Kende jij de gevulde ei muffins al? En met elke ingrediënten zou jij ze gaan maken?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

6 thoughts on “Gevulde muffins – Food Friday

  1. Ziet er erg lekker uit, al zou ik eerder zeggen dat het kleine pizza’s zijn dan muffins! Xoxo

  2. Wat een leuk idee! Ik ben zelf niet zo van de zoete muffins, maar deze hartige variant is er eentje om te onthouden!

    ps. je link naar Instagram, links naast je logo werkt niet.

    succes met bloggen!

    1. Dankjewel! Ik ben zelf ook meer van de hartige muffins. Deze zijn echt een aanrader, en je kunt er zelf aan toevoegen wat je wilt. De kaas en ei is wel noodzakelijk voor de binding, maar verder kun je alles weglaten en toevoegen naar eigen smaak. Bedankt voor het doorgeven van Instagram. Inmiddels is het linkje aangepast. Hij doet het nu weer 🙂

Comments are closed.