Gevulde kipfilet met pesto

Gevulde kipfilet

Ik ben dol op kip, het liefst eet ik het elke dag. Helaas eten we het maar weinig, maar als we het eten geniet ik er heel erg van. Dit keer maakte ik gevulde kipfilet met pesto, en het was echt de moeite waard om het recept te delen op mijn blog. Eigen recept en lekker makkelijk om te maken.

Ik houd ervan om nieuwe dingen uit te proberen, zeker als het om eten gaat. Ik kocht een kipfilet en had nog een aantal producten in de koelkast liggen. Pakte alles bij elkaar en besloot om mijn camera er ook bij te pakken. Hieronder de ingrediënten die ik heb gebruikt en de bereidingswijze.

Gevulde kipfilet met pesto

Gevulde kipfilet
Het is eigenlijk heel erg simpel. Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:
– 1 Kipfilet
– 1 plakje ham
– 2 of 3 plakjes kaas (als je zelf kaas snijd, anders 1 plak)
– grote eetlepel groene pesto
– 3 plakjes tomaat
Een keukentouw om de kipfilet samen te binden.
Gevulde kipfilet
Snijd allereerst de kipfilet door midden, en vouw hem open. Vervolgens leg je een plak ham op de kipfilet en hierop doe je een grote lepel pesto. Door de pesto plakken de rest van de ingrediënten en blijven deze in de kipfilet liggen. Boven de laag pesto leg je de plakken tomaat en daarboven op de plakjes kaas. Vervolgens bind je alles met het keukentouw vast. Dan is het tijd om de kipfilet te gaan bakken. Eerst bak je de kipfilet om en om in een bak met wat boter. Daarna gaat de kipfilet voor 15 a 20 minuten in de oven op 180 graden.
Gevulde kipfilet
Je zou dit gerecht ook kunnen maken in de airfyer, in plaats van de oven doe je hem dan 10 minuten op 200 graden in de airfyer dat is hetzelfde.

Heb jij wel eens een gevulde kipfilet gemaakt?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “Gevulde kipfilet met pesto

Comments are closed.