Gevulde courgette – makkelijk recept!

gevulde courgette

Gevulde courgette, en wijs makkelijk recept die je ook nog eens binnen een uur op tafel kunt zetten. Ik laat je zien hoe ik mijn gevulde courgette maak, en hoe je er ook nog eens mee kunt variëren. In dit artikel laat ik 2 voorbeelden zien, die heel makkelijk en snel te maken zijn. Je kunt ingrediënten weglaten, of toevoegen. Het is jou feestje!

Voor het maken van dit recept heb ik gebruikt:
– 500 gram gehakt
– 3 paprika’s in blokjes
– 1 tomaat
– 2 uien
– Peper & zout
– Italiaanse kruiden
– Courgette gehalveerd
– Geraspte kaas

Gevulde courgette

Het maken is erg simpel. Halveer de courgette en lepel ze voorzichtig uit. Je wilt de courgette straks vullen, en daarom is het belangrijk dat je ze voldoende uitlepelt zodat de vulling erin kan. Leg ze daarna aan de kant totdat je ze weer nodig hebt met het vullen.
gevulde courgette

Maak nu de vulling, bak hiervoor de gehakt. Voeg hier de uien en paprika toe, en zorg ervoor dat dit al gaar is. Maak dit alles op smaak met zout en peper en Italiaanse kruiden. Ook de courgettes kun je op smaak brengen met Italiaanse kruiden (dit deed ik ook), en eventueel wat zout en peper. Let erop dat de courgette van zichzelf maar weinig smaak heeft, en je dus flink wat kruiden moet toevoegen.
gevulde courgette

Vul de courgette met het gehakt mengsel. Hier mag best wel wat vulling in! Daarna kun je eventueel als je dat lekker vind een paar plakjes tomaat erop leggen, en vervolgens geraspte kaas. Maar je kunt de tomaat ook prima weglaten. Beide zijn erg lekker, maar de een heeft net even een andere smaak erbij.
gevulde courgette

Bak het geheel af in een braadslee op 200 graden, zo’n 20 tot 30 minuten. Hang er even vanaf hoelang jou courgette nodig heeft om gaar te worden. En daarna kun je genieten van de gevulde courgette!
gevulde courgette

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “Gevulde courgette – makkelijk recept!

  1. Ik vind gevulde courgette zo lekker! Mijn familie jammer genoeg niet… Toch ga ik het ze gewoon een keer voorschotelen haha.

Comments are closed.