Gevulde champignons (kersttip!)

gevulde champignons

Ik ben druk bezig met de voorbereidingen voor kerst, en ook voor oud&nieuw, en daarbij horen ook de nodige hapjes. Zelf vind ik champignons erg lekker, en bedacht ik een recept wat leuk is voor de gourmet, het diner of gewoon als warm hapje op tafel met oud&nieuw. Benieuwd naar mijn gevulde champignons? Lees dan zeker even verder.

Dit is echt een heel erg makkelijk recept, wat iedereen kan maken. Met maar 3 ingrediënten ben je ook nog eens zo klaar. Laten we maar snel verder gaan met wat je nodig hebt.

Wat heb je nodig?
– Grote champignons
– Roomkaas
– Kruidenboter kruiden

Gevulde champignons maken

Allereerst ga ik de roomkaas ‘saus’ maken. Daarvoor doe ik een half kuipje van de roomkaas in een schaaltje, en voeg ik 2 theelepels kruidenboter kruiden toe. Dit alles vermeng ik goed en proef ik even of het genoeg smaak heeft. De kruidenboter kruiden hebben veel smaak, en extra zout etc. is niet nodig.

Tijd om de champignons uit te dunnen. Snijd het stengeltje weg en zorg dat je een mooi holletje maakt voor de roomkaas. De stengeltjes kun je later gebruiken voor in de soep bijvoorbeeld. Dit hoef je absoluut niet weg te gooien, want dat is echt zonde! Mocht je gaan gourmetten kun je de stengeltjes in ringen snijden en lekker op de gourmet leggen!

Je champignons zien er dan als goed is zo uit. Tijd om ze te gaan vullen. Zet ondertussen de oven aan (als je niet gaat gourmetten). Vul de champignons met een ruime lepel roomkaas, en strijk ze glad. Doe ze in een ovenschaal en zorg voor een klein laagje olie onder aan de ovenschaal. Zo plakken de champignons niet vast in de ovenschaal.

Bak de champignons tot ze gaar (zacht) zijn, en de roomkaas een iets donkerder kleur heeft gekregen. Bij mij was dan na 15 tot 20 minuten op een voorverwarmde oven van 200 graden. Als je gaat gourmetten kun je ze onder in een pannetje leggen en je ziet dan ook vanzelf wanneer ze gaar zijn.

Eetsmakelijk!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

7 thoughts on “Gevulde champignons (kersttip!)

    1. Dankjewel! Lekker he, champignons. Echt leuk om een keer te proberen en het is ook nog eens heel makkelijk.
      Liefs, Carolien

Comments are closed.