Gevulde Beenham met roomkaas en cranberry saus

gevulde beenham

ls er iets is waar ik naar uit kijk, zijn het de momenten dat we gevulde beenham eten. Nou gebeurt dat niet heel erg vaak, maar als het moment daar is, dan ben ik intens gelukkig. Waarom dit zo lekker is, en hoe je dit klaar maakt vertel ik graag in dit artikel. Gevulde beenham met roomkaas en cranberry saus, is eigenlijk heel makkelijk om zelf thuis te maken.

Beenham is één van de vlees soorten die ik erg lekker vind. Ik eet niet heel veel vlees, maar dat wat ik eet, daar geniet ik ook echt van. Net zoals deze gevulde beenham. Wat hem speciaal maakt is de roomkaas en cranberry vulling. Wij kopen de beenham altijd in Duitsland waar je voor een kilo tussen de 4 en 6 euro betaald. Je hebt dan ook wel een heel mooi stuk vlees.

Gevulde beenham

Voor dit recept heb je nodig:
– Beenham of varkenshaas
– Roomkaas
– Cranberry saus van Ikea
– Boter
– Kattenspek
– Honing
– Keukentouw

gevulde beenham met cranberry
Het maken van dit recept is helemaal niet moeilijk. Snijd de beenham of varkenshaas in het midden voor meer dan de helft open. Hierin doe je een ruime eetlepel roomkaas, en een ruime eetlepel cranberry saus. Leg een aantal plakjes kattenspek op het aanrecht, en daarboven het stuk vlees. Je gaat nu met de kattenspek het vlees beleggen, zodat het een ingepakt stukje vlees wordt. Bind dit geheel af met een stukje keukentouw.

gevulde beenham
Doe een klontje boter in de pan, en laat de pan goed heet worden. Leg het stukje vlees in de pan, en bak het aan alle kanten een beetje aan. Vervolgens leg je het stukje vlees in een ovenschaal, en laat je het gaar worden in de oven op zo’n 180 graden. Dit kan even duren, en hangt ook af van hoe dik je stuk vlees is. Doe over het vlees een beetje stroop of honing, zodat de spek karamelliseert.

gevulde beenham
Eenmaal klaar kun je het bord opmaken, met gebakken aardappelbolletjes, en wat sperzieboontjes. Maar natuurlijk kun je er ook wat anders bij serveren. Wij deden het dit keer zo, maar we eten ook wel eens wortels en erwten, of gebakken aardappelen erbij. Het is maar net wat je lekker vind, en waar je op dat moment zin in hebt.

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.