GetGekko – gratis boekhoudprogramma!

fulltime ondernemer,

Ben jij ondernemer, of overweeg je om voor jezelf te beginnen? Dan heb je ook een boekhoudprogramma nodig. Een zoektocht van hier tot Tokio, je ziet door de bomen het bos niet meer. Mijn zoektocht bracht mij bij GetGekko, een gratis boekhoudprogramma!

Even een kleine disclaimer, ik schrijf dit artikel puur omdat ik iedereen een goed boekhoudprogramma gun. Boekhouden kan veel werk zijn en er zijn zoveel programma’s en manieren dat je vaak niet weet welke nou echt bij je past. GetGekko heeft een gratis Basic programma waar je in mee kan groeien. Dit is dus geen gesponsord artikel, maar puur mijn eigen ervaring en enthousiasme!

GetGekko – boekhouden wordt easy!

Wat ik onwijs fijn vind aan GetGekko is ten eerste dat je gratis kunt beginnen. Geen proefperiode, maar gewoon een compleet gratis pakket waar je al een heel eind mee vooruit kunt. Je kunt zowel op de computer als via een mobiele app je boekhouding op zetten en bijwerken. Het is speciaal gemaakt voor de administratie van kleine ondernemers. Denk aan facturatie, urenregistratie, bonnen scannen, rittenregistratie en alles wat je nodig hebt als ondernemer. Ben je geen kleine ondernemer meer of merk je dat je iets mist en wilt uitbreiden, dan is daar nog het premium pakket. Daar later meer over!

Als je begint met GetGekko dan doorloop je een aantal stappen waardoor je zeker bent dat je account goed staat ingesteld. Om vervolgens met je boekhouding te beginnen kun je heel gemakkelijk een aantal blogs lezen waar ze alle informatie geven die je nodig hebt. Zo kun je het beste beginnen met al je klanten toevoegen, want daarna kun je pas je facturen maken/uploaden. De app en ook het online boekhoudprogramma is zeer gemakkelijk ingericht dat ik mij het moeilijk kan voorstellen dat iemand hier iets niet van snapt.
fulltime ondernemer,

Verschil tussen gratis basis pakket en het betaalde premium pakket?

Het gratis basis pakket is zoals de naam al zegt volledig gratis. Geen opstart kosten of andere verborgen kosten, het is echt gratis! Het betaalde premium pakket is ook absoluut niet duur, want je betaald daar maar €10,- per maand voor.

Het verschil tussen gratis en premium?
Eigenlijk is het handiger om hier een lijstje te voegen wat je bij premium wel krijgt, wat bij gratis niet zit. Dus laten we dan eens gaan doen.
Wat je bij premium hebt maar niet bij het gratis pakket:
– Tijdlijn van je uren voor alle klanten
– Uren rapportages toevoegen aan facturen
– Eigen kostensoorten bijhouden
– Doorsturen digitale bonnen naar email
– Scan en herken bon informatie
– Automatische afstand berekenen (ritten)
– Automatisch vinden van adressen
– Meerdere auto’s op bedrijfsnaam
– Aanpasbare factuur opmaak
– Inplannen van facturen
– Facturen in andere valuta
– Standaard producten/diensten toevoegen aan factuur
– Bijlages aan factuur toevoegen
– Automatisch integreren webshop
– Niet 5 maar onbeperkt ideal betalingen
– Niet 3 open maar onbeperkt aantal offertes
– Automatisch real-time bankkoppeling
– Meerdere bankrekeningen koppelen
– Overzicht rapportages per klant
– Onkosten per kostensoort
– Cashflow rapportage
– Automatisch BTW rapportage
– Meerdere bedrijfsprofielen
– Meerdere gebruikers
– Niet 50mb maar 1GB opslag
– Niet 3mb maar tot 50mb bestanden laden
– Integratie van webshop verkopen
Zoals je ziet is dit een behoorlijke lijst wat je extra krijgt voor maar €10,- per maand!

Waarom ik van GetGekko heb gekozen


De afgelopen jaren heb ik al behoorlijk wat boekhoudprogramma’s uit geprobeerd. Waar ik onwijs tevreden was met Acumulus, vond ik hem alleen best prijzig. Ik ging op zoek naar iets wat minder geld koste en toen viel mijn oog op E-Boekhouden. Maar na 1,5 jaar proberen is het mij niet gelukt om daar een fatsoenlijke boekhouding op te zetten. Het verschil tussen acumulus en E-boekhouden is iets te groot. Dus ondertussen ging mijn zoektocht door en ging ik boekhouden in Excel. Een basis layout waar ik enkel de af en bijschrijvingen hoefde in te voeren en in welke groep. Super handig, kostte me hooguit een kwartier tot half uur per week werk. Natuurlijk wel afhankelijk van wat er die week voor af en bijschrijvingen waren geweest. Maar zo deed ik inmiddels alweer 2 jaar mijn boekhouden via Excel. Toch kriebelde het om op zoek te gaan naar een boekhoudprogramma waar ik nog beter kon zien wat de BTW deed, waar ik qua kosten het meeste aan uit gaf en nog wat andere kleine puntjes. Toen kwam ik GetGekko tegen. En toen werd ik enthousiast!

Wil jij ook GetGekko gratis uitproberen? Meld je dan aan via GetGekko en verdien zelfs een maand gratis premium account, waarbij je gratis het uitgebreidste boekhoudprogramma tot je beschikking hebt.

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.