Geld verdienen met bloggen? Mijn tips!

10 redenen waarom je geen blog moet beginnen

Ik ben best wel een open persoon als ik blog, dus daarom dit onderwerp! Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met bloggen. Maar welke allemaal? En welke manieren pas ik toe op en voor mijn blog. Daar wilde ik graag een artikel over schrijven. Dit artikel geeft duidelijkheid over welke manieren er zijn voor beginnende bloggers, en ik vertel alleen manieren die ik zelf ook toe pas. Wat werkt wel, en wat niet. Geld verdienen met bloggen? Mijn tips!

Toen ik in 2013 begon met bloggen, wist ik nog helemaal niet dat je er ook geld mee kon verdienen. En laat ik alvast beginnen met ‘Ga niet bloggen om geld te verdienen!’. Blog omdat je het leuk vind, omdat het je passie is. Voor de bloggers die al wat langer mee gaan, en graag een klein zakcentje zouden willen verdienen. Al is het alleen al om je hosting eruit te halen, dan heb ik hier een aantal tips voor jou.

Geld verdienen met bloggen

Er zijn verschillende manieren waarop ik geld verdien met bloggen. De eerste die ik kende was ‘Verdienmetbloggen’. Al kwam ik er snel achter dat ze alleen maar voor Esprit schreven, en ze ook nog eens een enorm laag bedrag vroegen. Maar liefst 30euro kreeg ik voor mijn eerste betaalde artikel, en ik vond dat toen heel erg veel. Als ik er nu op terug kijk denk ik echt ‘Zonde!’, want mijn blog is meer waard dan dat. Voor het 2e artikel (enkel een linkje naar de website) kreeg ik ineens 40euro. Daarna ben ik meer informatie gaan opzoeken naar wat je kunt vragen en het startbedrag is eigenlijk altijd 50euro. Met daarbij voor elke 1000 bezoekers 10euro. In mijn geval zou ik dan nu 75euro vragen voor een artikel. Op dit moment heb ik sinds 2015 467,40euro verdiend met bloggen. Nog niet heel erg veel, maar het begin is er. Deze maand heb ik al 70euro verdiend.

Waar jij ook geld kunt verdienen

1. Yoors
Je kunt hierop je artikelen delen, en unieke artikelen maken, en daarmee ook nog eens bezoekers naar jouw blog trekken. Hier verdien ik nog niet zoveel aan, maar heb sinds 2015 al wel 90euro verdiend hiermee.

2. Weablog
Hier heb ik tot nu toe 2 artikelen voor geschreven. 1tje vorig jaar (2016), en 1tje dit jaar (2januari), daarmee heb ik nu totaal 192,40euro verdiend.

3. Verdienmetbloggen
Niet echt aan te raden, hier krijg ik sinds mijn mail over dat de prijs wel heel magertjes was, geen mails meer van. Hier heb ik tot nu toe 3x iets voor geplaats (1x een heel artikel, en 2x een linkje) 110euro mee verdiend.

4. Google adsence
Hier kun je banners/advertentie blokken mee plaatsen op je blog. Je krijgt betaald per klik, en per views. Inmiddels heb ik al een saldo van ruim 30euro opgebouwd, die je bij 75euro kunt laten uitbetalen. Ik verdien gemiddeld €1,03 per maand, maar sinds december is het omhoog geschoten naar €1,65 per maand. Niet heel veel, maar alle kleine beetjes helpen he! En hier doe ik dus eigenlijk niets voor.

Doen wat jij het liefste doet


Zelf vind ik Yoors, Weablog en Google adsence de beste manier van geld verdienen met bloggen. Hier ben ik ook erg tevreden over. Yoors is super simpel, en hierbij kun je een grote lezers groep opbouwen. Ik zit al boven de 90 volgers op Yoors. Weablog is ook erg simpel, je hoeft hier enkel het focus zoekwoord te benadrukken en de link op het focus zoekwoord te plaatsen. Daarbij geven ze vaak maar 200 woorden eis, en je kunt dus makkelijk in een oud artikel dit linkje plaatsen met het zoekwoord. Je krijgt uitbetaald naar waarde van je blog, dit zie je gelijk als je je aanmeld. En Google adsence hoef je eigenlijk niets voor te doen, enkel het blokje plaatsen in een widget en dat is het.

Vraag: Verdien jij met bloggen? En welke methode vind jij het fijnst?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

5 thoughts on “Geld verdienen met bloggen? Mijn tips!

    1. Graag gedaan Bertina! Ik help graag waar ik kan. En deze tips gebruik ik zelf ook allemaal. Waarom zou ik ze niet delen, ik gun iedereen zijn inkomsten! Leuk dat je je ook voor Weablog hebt aangemeld. Succes!

  1. Handig artikel! ik kende heel veel van deze sites nog niet. Wij hebben tot nu toe alleen geld verdiend aan de blog doordat bedrijven ons mailde en als ik het zo zie kregen wij er ook hele nette bedrijven voor. soms willen mensen gewoon gratis reclame, maar daar doen we gewoon echt niet aan.. (en hopelijk doet niemand dat)

Comments are closed.