Personal

Geld besparen? Hier mijn tips!

Ik heb vandaag een handig lijstje met tips om geld te besparen! Ik heb namelijk al een lange tijd geen werk meer en moet dus zo creatief mogelijk met mijn geld om gaan. En daar heb ik gelukkig hele handige manieren op gevonden!
Vandaag een lijstje met 10 tips voor jullie! Want iedereen kan geld besparen.
De volgende 10 tips heb ik vandaag voor jullie! Mochten jullie nog meer eventuele tips willen dan hoor ik dat graag!

Tip 1. Als je iets nodig hebt, houd dan de aanbiedingen in de gaten. Het scheelt vaak al een paar euro als je op de aanbiedingen (kunt) wachten.

Tip 2. Kies voor huismerk producten, die zijn vaak net zo goed, en het scheelt vaak een paar euro! Wat ik bij de Keuringsdienst van Waarde heb gezien is dat veel producten in dezelfde fabriek worden gemaakt, maar er om de zoveel 1000 verpakkingen een andere verpakking komt voor een ander merk en het product in die verpakking gewoon hetzelfde is!

Tip 3. Bepaal of je het nu echt nu nodig hebt, of dat het nog even kan wachten!

Tip 4. Maak vooraf een boodschappenlijstje.

Tip 5. Eet altijd voordat je boodschappen gaat doen. Het is bewezen dat je dan minder ‘extra’ producten mee neemt!

Tip 6. Meld je aan voor online enquêtes, bijvoorbeeld Chooze, of Euroclix, Spaarbron etc. Ik doe dit ook, en heb hiermee al een aantal keren vvv bonnen gekregen en zelfs geld op mijn rekening!

Tip 7. Zet het geld op je bank wat je niet direct nodig hebt op je spaarrekening! Zo ontvang je ‘gratis’ rente en dat is toch een mooie meevaller aan het einde van het jaar!

Tip 8. Meld je aan voor klantenkaarten, vaak spaar je voor korting of gratis producten! Zoals bijvoorbeeld bij de Kruidvat, hier spaar je voor gratis producten!

Tip 9. Zeg je lidmaatschappen op waar je verder geen gebruik van maakt. Bijvoorbeeld tijdschriften die je toch niet meer leest.

Tip 10. Verkoop kleding, apparaten, of artikelen die je niet gebruikt. Daar kun je toch weer een paar euro mee verdienen!

Dit waren mijn tips voor nu, als jullie meer tips willen bijvoorbeeld over de online enquêtes dan hoor ik dat graag in jullie reacties!

Zijn jullie je bewust van elke uitgave die je doet?

Veel liefs,
Carolien

 

18 thoughts on “Geld besparen? Hier mijn tips!”

  1. Ik ben echt wel een impulsmens die zomaar iets kan aanschaffen. Tja en dan eenmaal thuis denk ik, wat heb ik nu toch weer aangeschaft… hahaha… Gelukkig kan ik het binnen de perken houden.

    1. Haha, ja daar kan ik me ook wel in vinden hoor, ik heb ook tijden dat ik echt van alles koop, en thuis denk ik dan ‘wat moet ik hier eigenlijk mee!’. Maar de laatste tijd kan ik me niet zomaar meer laten gaan, aangezien ik geen werk heb. Moet wel zuinig met mijn geld om gaan 🙂

  2. handige tips en deze tip kan je nog onder je lijstje plakken je boeken verkopen bij bol.com en je heb gelijk meer geld in het laatje.

    1. Ja klopt, alleen had ik mijn schoolboeken eerder via marktplaats verkocht dan via bol.com, kon ik ze daar weer vanaf halen. Achja, ik heb nog wel een aantal schoolboeken liggen, misschien dat ik die ook nog ga verkopen. Wie weet! Handige tip in ieder geval!

  3. Handige tips! Om geld te besparen kun je naar de primark gaan alleen het nadeel is dat je daar zo hebberig wordt tenminste dat heb ik wel..!

    1. Ja klopt, dat heb ik wel sinds ik mijn kleding haal bij de primark. Je wilt altijd nog meer, maar heb een bedrag met mezelf af gesproken dus moet ik me daar aan houden. Maar vaak komt ik veels te veel en blijft het maar liggen in de kast. Volgens mij is dat ook echt een vrouwending!

Comments are closed.